Visit my YouTube channel here.

Next (2007)

next

I’ve seen every possible ending. None of them are good for you.

Next er en fattig utgave av Tony Scotts, Deja Vu. Og da mener jeg fattig. I hovedrollene finner vi slitne Nicolas Cage og karismatiske Julianne Moore. Å ha disse to i samme film er for meg et mareritt, for ingen av dem har noe form for energi eller karisma i det hele tatt. Nicolas Cage hadde det, før han døde innvendig.

Filmens historie er svak, og enda svakere er skurkene. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd dårligere karakteroppbygging av skurkene i noen andre filmer jeg har sett. Det som er viktig i thrillere som dette er å ha med en skurk som virkelig er en ond jævel. Her er det så vidt man vet hvem lederen er, og skurkene får så lite skjermtid at det skulle ikke være lov.

Det er kun to actionscener i filmen. Det skjer så å si ingenting den første timen, og når actionscenene kommer så er de helt ordinære. Filmen klarer ikke å engasjere eller underholde, den er like død som sjelen til Nicolas Cage.

Nå får det være slutt på å gi Nicolas Cage roller i større filmer. Greit, ingen kunne ha reddet denne filmen med det dårlige manuset den har. Men mannen må skjerpe seg, for han virker utbrent og han burde ta seg en lang pause for å få lysten til å yte noe igjen på det store lerretet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.