Visit my YouTube channel here.

Få meg på, for faen (2011)

Kåte Alma.

Få meg på, for faen er er liten sjarmerende film om sprengkåte Alma som ikke akkurat skjuler at hun er kåt som faen. Det befriende med denne filmen er at den aldri går rundt grøten, Alma er så direkte at jeg ønsker at nesten alle filmer kunne vært like ærlige. Dette er en film med glimt i øyet, vi lærer aldri rollefigurene å kjenne, man skal først og fremst kjenne seg igjen når man selv var tenåring, og det lykkes filmen med, selv med den korte spilletiden på 70 minutter.

Helene Bergsholm som Alma bærer så å si hele filmen på sine skuldre. Hun kan ha en stor fremtid foran seg. Hun er så sjarmerende og god i denne ganske vanskelige rollen som normalt en gutt ville ha spilt. Det var befriende å se en jente som var direkte med det hun ønsket og følte, det hadde ikke blitt det samme med en gutt i denne rollen.

Få meg på, for faen tok meg tilbake til en svunnen tid. De fleste vil kjenne seg igjen, det er nesten umulig å ikke gjøre det. Glem en skikkelig historie, her er det kåtheten som råder og følgene i ettertid. Dette er ikke en dyp film, men en svært sjarmerende og unik film, og da regner jeg med filmer fra hele verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: