Visit my YouTube channel here.

The Purge: Election Year (2016)

the-purge-election-year

Nytt år, nye muligheter.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Leo Barnes er nå ansvarlig for sikkerheten til en kvinnelig senator som er ute etter å stoppe drapsnatten som mange er veldig glade for å ha. Men nå leker hun med ild, for mektige personer som står bak hele konseptet vil ha henne drept.

The Purge: Election Year er regissert av samme person som står bak de to første filmene, James DeMonaco. I hovedrollene finner vi Frank Grillo, Elizabeth Mitchell og en hel haug med TV-skuespillere.

Den første filmen hadde store problemer, men den hadde i det minste litt atmosfære og faktisk klarte den å engasjere litt med sin historie. Den andre filmen synes jeg er den beste filmen i denne trilogien, den satset litt mer på action og ikke minst var det interessant å se hva som skjedde utenfor veggene.

The Purge: Election Year er dessverre et stort makkverk. Regissør James DeMonaco som også har skrevet manus, har skrevet et elendig manus med dårlige karakterer og han ber om trøbbel når han skal absolutt bringe inn politikere inn i dette universet. Hvem bryr seg om en senator overlever eller ikke, det gjør i hvert fall ikke jeg!

Problemet er ikke direkte skuespillerne, det er først og fremst karakterene de spiller. Her møter man en hel gjeng med stereotypiske karakterer uten personlighet og glød, og da bryr man seg heller ikke om de snille karakterene i filmen. For en tafatt gjeng man møter her altså!

Men hvem bryr seg egentlig om de snille karakterene i denne type filmer? Det viktigste i filmer som dette er skurkene, det er skurkene som er agnet og som gjør at vi som seere blir engasjerte. Man trenger interessante skurker eller onde jævler for at vi skal heie på de snille i filmen. Skurkene i The Purge: Election Year kan ikke bli svakere, de er anonyme, skuespillerne som spiller skurkene er elendige og mot slutten holdt jeg nesten på å slå av hele filmen. Det er så brutalt kjedelig.

The Purge: Election Year føles ut som en billig TV-episode, en dårlig sådan. Her er det veldig lite å hente, det er hvite djevler som får all skylden for elendigheten i dette universet, filmen kan ikke være klarere på det punktet. Nå trenger vi ikke flere filmer i denne serien, skipet sank og ligger på havets bunn.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, ganske skarpt og sortnivået er bra. Fargene er litt matte, noe som gjør at bildet ser en smule livløst ut.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet mangler trykk under actionscenene, det blir litt tamt i lengden, samme som hele filmen.

Ekstramateriell:
Deleted Scenes (8 minutter)
Inside the Purge (6 minutter)
Character Spotlight: Leo (4 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: