Visit my YouTube channel here.

Young Adult (2011)

Tilbake til fortiden.

Young Adult er den svakeste filmen til regissør Jason Reitman så langt i karrieren. Problemet med filmen er at den er så langtekkelig og innholdsløs. Vi følger en deprimert kvinne som drukner sine problemer med alkohol. Hun er også løssluppen og billig. Så får hun en e-post der hennes tidligere kjæreste har fått en unge, og Mavis Gary bestemmer seg for å reise tilbake til sin hjemby for å erobre ham tilbake, selv om han er lykkelig gift og nettopp har fått en unge.

Charlize Theron er knallgod i Young Adult. Uansett hvor mye hun prøver på å være usexy, er hun en skjønnhet. Men hennes oppførsel er ufyselig, hun oppfører seg som en tenåring, og hun aksepterer ikke at hennes gamle venner fra skolen har stiftet familie og lever et A4-liv. Hennes depresjon ødelegger hele hennes liv, hun prøver heller ikke å komme ut av den. Men før eller siden vil hun åpne seg, og det vil kanskje bli hennes vendepunkt i livet.

Det er lite humor å spore i Young Adult. Det blir veldig mye av det samme med dialogen som ikke akkurat er velskrevet. Dialogen er faktisk veldig svak, det er også historien som står på stedet hvil. Jeg husker ikke hvor mange ganger vi ser Mavis Gary våkne opp etter en fyllekule. Det blir veldig mye repetering, veldig lite fremdrift.

Young Adult er en statisk film, så den fanger opp hvordan en depresjon føles ut som. Men lærerik, underholdende og sjarmerende? Nei, det er den ikke. Den kommer aldri avgårde, og man blir rett og slett likegyldig til slutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.