Visit my YouTube channel here.

The Sword in the Stone (1963)

the sword in the stone

En ung tjenestegutt blir trent opp av en mektig trollmann. Trollmannen mener gutten kommer til å bli noe stort, men i starten virker det ikke slik.

Personlig synes jeg ikke The Sword in the Stone er den beste animasjonsfilmen fra Walt Disney. For det første er sangnumrene svært dårlige, nå har jeg aldri likt sangnumrene i Walt Disney-filmene, men i The Sword in the Stone er det ingen sangnumre som er verdt å huske. De vi hører er urytmiske og tekstene er irriterende.

Reisen som The Sword in the Stone byr på er ikke særlig spennende eller engasjerende når trollmannen stadig forvandler gutten og seg selv til å bli forskjellige dyr. Mulig jeg var litt trøtt, men når filmen var ferdig skjønte ikke mye av poenget. Hva lærte gutten når han blir forvandlet til et dyr? Og hvorfor var denne opplæringen så viktig for trollmannen?

Høydepunktet i The Sword in the Stone er når Madam Mim dukker opp. Den gale heksa stjeler showet, men utover det er det ikke så mye spennende som skjer i The Sword in the Stone. Gutten er uten personlighet, jeg så ikke hva som skulle tilsi at han fortjente å bli konge. Han er bare en ung gutt som de fleste er på hans alder, han hadde ikke noe spesielt ved seg som person.

The Sword in the Stone må jeg si ikke helt har tålt tidens tann. Den blir for ufokusert, og reisen til den unge gutten er mildt sagt merkelig. Hva var poenget med filmen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.