Visit my YouTube channel here.

Hands of Stone (2016)

Vi følger bokseren fra Panama, Roberto Duran. Han blir en folkehelt, og regnes for å være en av tidenes beste boksere.

Hands of Stone er en boksefilm som har mye på hjertet, den klarer å få frem personligheten til protagonisten, dette gjelder spesielt i bokseringen der man ser og forstår hvor han kommer fra. Han kommer fra fattige kår, man merker hans hunger etter å være best i bokseringen.

Men dette er også en rotete film som har hastverk, dette gjelder spesielt utviklingen til protagonisten som bokser. Her har man hastverk, plutselig er protagonisten verdensmester i sin vektklasse.

Når det gjelder boksekampene er de mildt sagt elendige. Her finner man ikke noe som helst rytme, her finner man ikke realisme. Etter en kamp som gikk 15 runder, ser man ikke en eneste bloddråpe eller sår på kamphanene, jeg trodde det jeg så var en spøk. Når det gjelder boksekampene er koreografien elendig, det er ikke pent å se på og kameraet er litt overalt og klippingen er rotete og hektisk. For noe rot!

Protagonisten er vanskelig å like. Han er selvdestruktiv, man ser litt av hans oppvekst og man skjønner hvor han kommer fra og hva slags psyke han har fått spesielt i ringen. Men utenfor ringen oppfører han seg som et lite barn, han er ikke det man kan kalle et dårlig menneske, men han har en kvalmende oppførsel som ingen klarer å stoppe. Derfor håpte jeg på at han ville tape alle kampene i ringen.

Mot slutten av filmen forandrer protagonisten seg, men skaden og fokuset på alt det negative har gjort for stor skade, så man føler ikke at denne forandringen er velfortjent.

Det beste med Hands of Stone er Edgar Ramírez som spiller protagonisten. Selv om manuset ikke er av den beste sort, får han mye til med å vise oss den destruktive psyken til protagonisten.

Hands of Stone er en film som kunne ha vært mye bedre med et bedre manus som ikke hadde gapt over for mye i løpet av en spilletid på 110 minutter. Dette er atter en film som ønsker å fortelle for mye når spilletiden blir for kort, det er aldri lurt når det gjelder sportsfilmer som er basert på virkelige hendelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.