Visit my YouTube channel here.

Manchester by the Sea (2016)

En mann uten sjel?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Etter at hans eldre bror dør, må en mann ta seg av nevøen som er 16 år gammel. Problemet er bare at onkelen sliter med sitt etter en forferdelig hendelse i fortiden som forandret hele hans framtid.

Manchester by the Sea er regissert av Kenneth Lonergan, og i hovedrollene finner vi Casey Affleck og Ben O’Brien. Jeg var stor fan av den forrige filmen som Kenneth Lonergan lagde, Margaret. Det var en film som merkelig nok var veldig god med tanke på alt rotet som foregikk med filmen i noen år. Så forventningene var ikke akkurat lave når jeg satte meg ned for å se hans siste film.

Manchester by the Sea er en velspilt film med en strålende Casey Affleck i hovedrollen. Han spiller en karakter som egentlig har gitt opp livet, hvorfor får vi svar på etter hvert.

Protagonisten må ta seg av sin nevø som er 16 år gammel, noe han ikke har lyst til. Men hans bror har skrevet et testamente der han ønsker at lillebroren skal ta seg av nevøen til han fyller 18 år. Er dette noe han vil takle?

Vi ser bilder fra fortiden når det gjelder protagonisten og hendelsene som forandret hele hans fremtid. Han har mistet sjelen sin, og han havner stadig i bråk, og når han flytter inn i huset til sin avdøde bror så må han igjen ta et oppgjør med fortiden.

Det artige med Kenneth Lonergan som regissør er at han alltid bringer inn litt humor i alt alvoret, noen vil sikkert synes at det ikke er helt passende med tanke på alt alvoret i filmen. Men nå er jeg stor tilhenger av mørk humor, så jeg lo godt noen ganger. Men det skapte også problemer for meg, for jeg følte det var en meget god historie her som kunne blitt fortalt på en bedre måte når det gjaldt protagonisten. Men da grenser man også til å mate seerne med teskje, og det liker vi jo ikke?

Nevøen til protagonisten er også en herlig type, han har utrolig mange damer, han har sitt eget band og han er rett og slett en opptatt mann. Det virker ikke som om han bryr seg så mye om at hans far er død, han har jo så mye å gjøre hele tiden, spesielt å ligge med damer.

Måten historien blir fortalt på er litt rotete. Her må man følge med i de første 20 minuttene, for jeg fikk plutselig problemer med å skille mellom nåtid og fortid. Her kunne redigeringen vært bedre.

Samtidig følte jeg at filmen manglet litt tyngde når det gjelder hendelsene som har skjedd. Manchester by the Sea er en film som ønsker å være både mørk og litt frekk i tonen, jeg syntes ikke helt at denne sjangerblandingen fungerte optimalt, personlig ønsket jeg å se en mer alvorlig og mørkere film.

I de seneste år har det blitt veldig populært å ha en mørk historie med noen fargerike karakterer. Manchester by the Sea er en slik film, problemet blir bare at historien mangler tyngde og litt innhold, den frekke tonen ble for meg litt påtrengende.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart og og skarpt. Fargene er gode, og sortnivået er bra.

Dette er selvfølgelig ikke en stor lydfilm. Dialogen er klar og tydelig, det skjer lite aktivitet i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
Audio Commentary
Emotional Lives: Making Manchester by the Sea (16 minutter)
Deleted Scenes (6 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.