Visit my YouTube channel here.

Loving (2016)

Ulovlig kjærlighet.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En hvit mann og en farget kvinne gifter seg noe som er ulovlig i delstaten Virginia. Dette blir selvfølgelig oppdaget, og de får ikke lov til å sette sine bein i Virginia før om 25 år. Men etter hvert blir hjemlengselen for stor, og spørsmålet er om det er noen som kan hjelpe dem slik at de kan returnere hjem og leve et normalt liv.

Loving er regissert av Jeff Nichols (Take Shelter, Midnight Special), og i hovedrollene finner vi Ruth Negga og Joel Edgerton. Filmen er basert på sanne hendelser.

Regissør Jeff Nichols ble fort en av mine favoritter etter at jeg så den fantastiske Take Shelter. Jeg har ikke rukket å se hans første film, Shotgun Stories. Men filmen før Loving, Midnigh Special, var for meg en stor skuffelse. Så jeg håpte at Jeff Nichols ville være i form igjen.

Dessverre ble jeg ikke så imponert over Loving. Jeg følte ikke at det var noe nytt den hadde å si, vi har vel sett dette før om rasediskriminering og at to personer med ulik hudfarge faller for hverandre og de må ta opp kampen mot loven.

Mitt største problem med Loving var at jeg ikke følte at karakterene var interessante. Filmen mangler energi, og karakterene er ikke akkurat det man kaller for interessante karakterer da de aldri sier så mye. Jeg følte at de manglet personlighet når filmen byr på så lite dialog og karakterene holder for det meste følelsene sine inne i seg selv.

Karakteren som Joel Edgerton spiller er en enkel mann som ikke sier mye. Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen, han er en enkel mann fra landet som ikke bryr seg om hudfargen til de rundt seg. Han er en litt innesluttet mann som sier mye med kroppsspråket, men fyren er nå ganske kjedelig.

Filmen har en spilletid på 2 timer, men det føltes ut som om jeg så en veldig treg film som varte over 3 timer. Jeff Nichols tok meg litt tilbake til atmosfæren i Take Shelter i enkelte scener med litt spenning og musikk når ektemannen tror at politiet er i nærheten. Ellers blir det veldig lite dialog og hendelser, man håper at det vil gå bra for ekteparet, men energien og sinnet uteblir.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildet er klart, passe skarpt og fargene er matte. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Det blir lite bruk av sidehøyttalerne i denne filmen.

Ekstramateriell:
Making Loving (4 minutter)
A Loving Ensemble (4 minutter)
Loving v. Virginia (4 minutter)
A Loving Backdrop (3 minutter)
Audio Commentary

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.