Mud (2012)

mud

Gutten som kunne slå.

To unge gutter reiser med en båt ut til en øy der de finner en båt i et tre og en mann på rømmen. Det viser seg at han har drept en mann, men mannen han drepte var en slem mann som nesten drepte hans tidligere kjæreste. Nå forsøker guttene å hjelpe mannen til å fikse båten i treet, slik at han kan rømme til sjøs, men i bakgrunnen lusker en hel haug med dusørjegere som er ute etter å drepe ham.

Mud er regissert av mannen bak den fantastiske Take Shelter, Jeff Nichols. Mud er også en god film, men den er litt for forutsigbar og 25 minutter for lang. Filmen bruker for mye tid på den ene tenåringen som får snudd livet på hodet når hans foreldre vil skilles og han må da si farvel til elven han er så glad i. Han sliter også med hormonene når han forsøker å finne seg en kjæresten. Dette er ikke så interessant, men filmen bruker veldig mye tid på å gjøre livet surt for den litt mentalt tilbakestående tenåringen som løser alle problemer med å slå folk i ansiktet.

Jeg vil ikke røpe så mye av handlingen, men selv om Mud for det meste er forutsigbar så byr den på en overraskelse som passet fint inn til tonen som filmen har. Den gjør et vågalt valg som ikke er så vanlig for en Hollywood-film, noe som selvsagt er veldig positivt. Mud ser også visuelt flott ut i mange scener, og filmmusikken passer godt til bildene vi ser på skjermen.

Se for deg en lysere utgave av filmen Winter’s Bone, der kvinnene har strippernavn og fjellet er byttet ut med en elv og personene man møter ikke er like ekle som i den lille fjellbyen. Kombiner disse elementene med en opplagt Matthew McConaughey så har man en fin, liten film. Og ja, Matthew McConaughey tar av seg skjorta, til glede for damene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.