Visit my YouTube channel here.

Barabbas (2012)

barabbas

Barabbas møter Jesus.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

Vi følger skurken Barabbas før og etter han møtte selveste Jesus.

Barabbas er en TV-film som fokuserer på Barabbas som de fleste husker fra Bibelen. Dette er mannen som folket valgte å sette fri istedenfor Jesus. Alle vet hvordan det endte.

Nå er ikke dette en film for undertegnede. Om religiøse mennesker vil like Barabbas er vanskelig å si. Men selve produksjonen er ikke mye å skryte av. Her har man skrapt sammen en hel haug med søppelskuespillere som nesten ingen vil ta i, jeg tror det er en hel haug med talentløse italienere her.

Det morsomste med filmen som gjør den severdig sammen med en kompis eller flere, er den forferdelige dubbingen som tok meg tilbake til 70 og 80-tallet når italienske filmer herjet som verst. Spesielt er det hysterisk morsomt med Esther, hun høres ut som en ung gutt med en lys damestemme. Jeg trodde ikke man holdt på med så dårlig dubbing i disse dager, jeg tok skammelig feil.

Det er vel en god grunn til at aldri Billy Zane helt slo gjennom som skuespiller. Han har bare en modus, og det er Billy Zane-modusen. Han er det man kan kalle en endimensjonal skuespiller. Mannen har kun en følelse, nemlig sinne kombinert med for mye energi. Det blir slitsomt å se på i lengden, og da hjelper det heller ikke at filmen har en spilletid på rundt 3 timer.

Tre timer med Billy Zane blir for mye, og skuespillerne kan medføre en dyp depresjon. Det finnes vel bedre Jesus-filmer enn Barabbas, selv har jeg ikke tenkt å se så mange av dem, eneste jeg vil besøke igjen er Mel Gibsons, The Passion of the Christ.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildekvaliteten er ganske god med tanke på at hele filmen er kun på en DVD plate. Bildet er klart, og har naturlige farger.

Dialogen og den elendige dubbingen er i det minste veldig klar. Ellers er det for det meste de tre høyttalerne i front som får mest å jobbe med.

Ekstramateriell:
Making of (7 minutter)
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: