Visit my YouTube channel here.

The King of Kong: A Fistful of Quarters (2007)

the-king-of-kong.jpg

Work is for people who can’t play video games.

The King of Kong: A Fistful of Quarters er en fascinerende dokumentar der vi følger to menn som er verdens beste i det gode gamle arkadespillet Donkey Kong. Den ene er legende innen klassiske arkadespill, den andre er en nykommer som ikke får en varm velkomst i denne sære verdenen.

Man behøver ikke å være spillegal for å sette pris på denne dokumentaren. Selv om man kun følger to personer som er ute etter å slå hverandres rekorder, klarer denne dokumentaren å få det hele til å bli den snille mot den onde. Den snille i denne sammenheng er nykommeren Steve Wiebe, og den onde er kongen på haugen og legenden Billy Mitchell. Billy Mitchell er uspiselig her, og det er også noen av hans kamerater. Spesielt en patetisk mann ved navn Brian Kuh. Man må se det for å tro det, hvordan denne idioten og taper til mann rapporterer hele tiden til spilleguruen Billy Mitchell. Han presenterer seg selv for å være Billy Mitchells etterfølger. For en taper!

Handlingen er enkel. Steve Wiebe vil møte Billy Mitchell i kamp. Steve Wiebe møter hele tiden opp på konkurransene, men Billy Mitchell uteblir. Hva er det kongen er redd for, og har han noe å skjule? Billy Mitchell fremstår her som en patetisk feiging som ikke vil forsvare tittelen sin. Det er kun disse to i verden som kan matche hverandre, og når da kongen ikke møtes opp så mister han sin troverdighet som den beste i spillet Donkey Kong. Underveis lurer man på om karen har mistet ferdighetene i spillet, og at han jukser med poengsummen. Det blir jo Steve Wiebe beskyldt for av nerdene som kommer på hjemmebesøk.

Se denne dokumentaren om nerdenes kamp, for dette er mesterlig!

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.