Visit my YouTube channel here.

King Kong (2005)

It’s not about words.

Jeg har aldri sett originalen fra 1933, og jeg kommer sikkert aldri til å se den heller. King Kong har aldri fascinert meg, alle vet hvordan det vil ende. Derfor er det helt meningsløst av Peter Jackson å lage en film på hele tre timer der vi vet det triste utfallet, synes nå jeg.

Spesialeffektene går fra glimrende, til falske og sterile bilder. Dessverre har Peter Jackson blitt for glad i CGI. Gorillaen ser bra ut, spesielt øynene og ansiktstrekkene. Men jungelen ser falsk ut, jeg hater overbruk av CGI. Har man sjekket synet, ser man at dette ikke stemmer. Jungelfølelsen uteblir, det grønne ser lite levende ut. Det meste ser kunstig, kaldt og lite realistisk ut.

Dinosaurene må være noe av det dårligste som er laget i nyere tid. King Kong kostet mye å lage, hvorfor da ikke konsentrere seg på å lage gode og realistiske effekter som vi fikk se i Jurrasic Park? Tyrannosaurus Rex har jeg aldri sett styggere i nyere tid, det er flaut å se på. Mulig at dette var intensjonen, at King Kong skulle være mer som en tegnefilm, for den følelsen fikk jeg. Se bare mot slutten der det er lite dialog, militæret skyter etter King Kong uansett hvor han befinner seg. Mennesker som spiser middag får kanonartilleri i tallerkenen, militæret skyter blant folkemengder og musikken tok meg tilbake til gamle tegnefilmer. Samtidig en hyllest til gamle sjangerfilmer, der ligger nok mesteparten av svaret når det gjelder dinosaurene som ikke ser bra ut i det hele tatt.

Enten var meningen å lage en slags kostbar tegnefilm, eller så hadde Peter Jackson et illebefinnende. King Kong er minst en time for lang, det er noen lange scener her som burde vært fjernet. Skuespillerne imponerer aldri, de får ikke mye å jobbe med. Historien er egentlig ganske pervers, er Naomi Watts ute etter litt gorilla-kukk? Virker som om hun har lyst til å bli voldtatt av en gorilla. Menneskene er selvsagt de onde, King Kong blir kidnappet fra øya, derfor er slutten veldig trist. Men at en svær gorilla får følelser for en kvinne blir jo galt når han sikkert er veldig kåt også. Når han penetrerer Naomi Watts, ser jeg for meg en scene i Cannibal Holocaust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: