Visit my YouTube channel here.

The King of Debt Collecting Agent (1999)

Pengeinnkrevere.

Ingen liker pengeinnkrevere. De er grådige og kvalme, og i moderne tid burde en del ansatte finne seg nye jobber. Så har vi idioter som låner penger av kriminelle, de har jeg ikke vondt av i det hele tatt. De har seg selv å takke!

Først og fremst har ikke denne filmen en vinnende tittel. The King of Debt Collecting Agent er nok et eksempel på en elendig tittel fra Hong Kong. Nå skal det sies at mange oversettelser til engelsk ikke er i nærheten av hva filmen heter på kinesisk, så den engelske tittelen kan være en skikkelig bommert. Men stygg er tittelen, og det er nok ødeleggende, for de fleste oppegående blir skremt når de ser en slik tittel på en film.

The King of Debt Collecting Agent blander sjangere, fra actionkomedie til thriller. Jeg elsker thrillere fra Hong Kong, spesielt fra 90-tallet. De fleste dør i disse filmene, i denne tidsperioden var filmer fra Hong Kong kjent for triste slutter. The King of Debt Collecting Agent starter lett og lystig, men ender opp som en actionthriller. Slutten er grei nok, filmen starter lystig, da passer det ikke med en bekmørk slutt.

Jeg ville nok likt The King of Debt Collecting Agent mer hadde den kun vært en actionkomedie, spesielt komedien er i førersetet en god stund. Da blir sjangerblandingen ødeleggende, filmen mister lyspunkt og går ned i mørket. Ikke passende etter min mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.