Visit my YouTube channel here.

The King of Comedy (1999)

Wan Tin-sau gjør alt for å bli skuespiller, men alt han gjør blir galt. En dag treffer han Piu-Piu som vil forandre hans liv.

The King of Comedy har alltid vært min favorittfilm med Stephen Chow. Filmens sjanger er kjærlighetskomedie, og Stephen Chow klarer å kombinere begge sjangerne ypperlig. Filmen byr på noen utrolige scener som vil få deg til å rulle på gulvet av latterkrampe. Scener som når Piu-Piu lærer en av sine medarbeidere hvordan hun skal takle lite pene mennesker er gull. Eller når Wan Tin-sau skal lære opp en ung gangster som forsøker seg som pengeinnkrever. Snørrscenen er et kapittel for seg selv, og kronen på verket er den lille tjukke gutten som sprader naken. Jeg blir like sjokkert når Stephen Chow knipser den stakkars gutten på tissetassen, og du ser den lille stakkaren for vondt. Kinky, men pokker meg så typisk Stephen Chow humor. Jeg bare elsker den til tider sære humoren til Stephen Chow.

Skuespillerne i filmen er herlige og gjør en strålende jobb. Den beste prestasjonen står Cecilia Cheung, som spiller Piu-Piu. Hun er rett og slett helt herlig her. Hun er frekk som faen, men samtidig veldig uskyldig. Hun og Stephen Chow har god kjemi i The King of Comedy.

For folk som ikke har sett så mange Stephen Chow filmer, er ikke denne filmen lik Shaolin Soccer eller Kung Fu Hustle. Her er det god komedie og en fin kjærlighetshistorie som er i sentrum. Noen actionscener er det, og da er det John Woo som får gjennomgå. Disse scenene er ypperlig gjennomført, og due scenene er alltid like fine.

The King of Comedy er den beste Stephen Chow filmen etter min mening, og mye av æren for det skal Cecilia Cheung ha!

10

One thought on “The King of Comedy (1999)”

  1. Hehe, trudde det var De Niro/Scorcese-filmen du hadde anmeldt her, eg. Den er i alle fall strålande. Denne har eg aldri sett, men får vel kanskje gjera det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.