Visit my YouTube channel here.

Lawyer Lawyer (1997)

Chan Mon-Gut må forsvare sin bestevenn som er anklaget for drap.

Lawyer Lawyer er en film på det jevne som aldri tar helt av. Humoren balanserer på en hårfin line, noen latterkuler er det, men ikke sånn at en ruller seg på gulvet, slik jeg pleier å gjøre når Stephen Chow er i storform. Stephen Chow er helt klart best i filmer han selv regisserer. Denne mannen vet hvordan komediefilmer skal lages, det er en fin balansegang mellom galskap og tørr humor. Lawyer Lawyer byr på mer tørr humor.

Har man sett en del Stephen Chow-filmer, vet man hva som venter. På 90-tallet regisserte ikke Stephen Chow mange filmer. Hvilken regissør som satt bak kameraet hadde mye å si for humoren. Wong Jing var helt klart den beste regissøren som fikk det beste ut av Stephen Chow, før Stephen Chow fikk det beste ut av seg selv når han selv stod for regien. I Lawyer Lawyer er Joe Ma regissør, en regissør som ikke har en imponerende merittliste.

Lawyer Lawyer holder en flat formkurve, og til slutt ender man opp med en film over det jevne takket være Stephen Chow som er en fantastisk komiker det er få av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.