Visit my YouTube channel here.

Shaolin Soccer (2001)

shaolin soccer

I’m not here to fight, I’m here to play soccer!

Stephen Chow er kongen av komedie i Asia. Mannen er rett og slett genial med sin gale humor. Det var først med Shaolin Soccer at folk utenfor Asia oppdaget denne geniale mannen. Filmen etter Shaolin Soccer, Kung Fu Hustle, ble en like stor suksess som Shaolin Soccer. Men jeg kan love deg at denne mannen har kommet ut med mange klassikere som er minst like gode som de to ovennevnte filmene.

Effektene i Shaolin Soccer er veldig bra til å være en Hong Kong film med tanke på budsjett. De opererer med helt andre budsjetter i Hong Kong sammenlignet mot budsjettene i Hollywood. Det er helt utrolig hvordan de utnytter sine små budsjetter i Hong Kong. Her har Hollywood virkelig noe å lære!

Humoren i filmen er typisk Stephen Chow humor. F. eks. Når munkene tar en shaolin utgave av California Dreaming. Får du ikke latterkrampe av den scenen, da er det noe galt med deg. Eller når dama som er forelsket i Stephen Chow med sin urene hud pynter seg for et stevnemøte. Typisk Chow humor på sitt beste. Men for at du skal skjønne all humoren, så må du ha sett en del asiatisk film fra før. Stephen Chow tar mye fra gamle asiatiske klassikere.

Fotballkampene i filmen er vellaget, og rollefigurene på banen er litt av noen originaler.
Det er spesielt kampen mot det onde laget der det virkelig tar av. Her har vi Bruce Lee og E.T. som målvakter. Og hjemmekinoen får virkelig jobbe mot slutten. Du blir sittende inne i en virvelvind til siste spark på ballen.

10

4 thoughts on “Shaolin Soccer (2001)”

 1. Denne filmen var jævlig morsom, lenge siden jeg har humret like mye, må ha vært Oldboy det da. Heldigvis har jeg akkurat sett nok asiatisk film til å kjenne igjen en del referanser. Nå skal ikke jeg bruke ekstremt mye tid på film og tv i sommer, men det jeg har av tid skal brukes på asiatisk film, der er jeg akterut i forhold til hvor mye kvalitet som finnes, så har nok mye å se frem til. Etter sommeren skal jeg fokusere noen måneder på anime serier, hver serie får nøyaktig 4 episoder på å overbevise meg om å fortsette, hvis ikke er det videre til neste. Eneste lange animeseriene jeg har sett fra a-å er Death note, overdrive og disse alchemy brødrene.

  1. Sjekk ut The God of Cookery, mange mener det er Chows beste film ved siden av nevnte Shaolin S, Kung Fu Hustle og The King of Comedy. Men han har mange andre fine også, men de fire øverste er filmene jeg ville startet med.

   Morsomste jeg vet er å grave litt når jeg ser asiatiske filmer. Er så mange gode filmer som får svært lite oppmerksomhet, men en må se ganske mange middelmådigheter også.

   Lykke til med animeutforskningen! 🙂

 2. Har sett både the god of cookery ogkung-fu hustle, er som sagt ikke helt ukjent med asiatisk film, så har stort sett det som er i øverste lag, det mest profilerte, så må ned på litt mer, for de fleste i vesten, ukjente filmer. Har begynt på Hikaru no go, har kommet til episode 12 av 75, så denne skal jeg nok se ut, synes både musikk og manus er fantastisk oppbygd. For en sjelden gangs skyld ser man faktisk en karakter bli eldre og vokse opp.

  1. Skjønner.

   Hikaru no go har stått på listen min i mange år, sikkert veldig bra serie det der. Klarer ikke helt å sette meg ned med serier om dagen, forsøker, men vil heller se filmer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.