Visit my YouTube channel here.

Shaolin Girl (2008)

Kung fu og lacrosse.

Regissør Katsuyuki Motohiro står bak den fantastiske filmen Summer Time Machine Blues og Udon, en film som får magen til å rumle. Shaolin Girl har vakre Kou Shibasaki i hovedrollen som en japansk kung fu ekspert. Munkene er ikke sikre på hennes fremtid, for den mørke siden vil friste henne. Star Wars noen? Når hun kommer tilbake til Japan vil hun lære bort kung fu til andre, men ingen er interesserte i å lære kung fu. Hun gjør en avtale med en gammel bekjent. Hun blir med å spille lacrosse, og venninnen skal lære seg kung fu. Men til slutt må Rin ta et oppgjør med seg selv og den mørke siden.

Shaolin Girl er en elendig film. Jeg forventet en kloning av Shaolin Soccer siden Stephen Chow promoterte Shaolin Girl i Japan hvis jeg ikke husker helt feil. Fotball er byttet ut med lacrosse, men la det være sagt med en gang. Dette er ikke en kloning av Shaolin Soccer. Shaolin Girl prøver å være en ren kampsportfilm, og en grufull sådan.

Kou Shibasaki er en dyktig skuespiller, men en kampsportutøver er hun ikke. I Shaolin Girl er vi vitne til en lang kampscene mot slutten av filmen, og dette er faktisk en av tidenes dårligste kampscener jeg har sett i mitt liv. Det er stygt, dårlig koreografert og ingen av skuespillerne er kampsportutøvere som jeg vet om. Dataeffektene er elendige også. Japan er ikke kjent for god CGI, og de er heller ikke kjent for gode kung fu-filmer. Karate og kung fu kan ikke sammenlignes. Det er en grunn til at kung fu ser bra ut på film, det gjør nemlig ikke karate.

Det beste med Shaolin Girl er når to gamle kjenninger fra Shaolin Soccer dukker opp. Tjukkasen som er så glad i egg er tilbake, og han får i seg en eggeplomme her også. Bruce Lee imitasjon får vi også. Shaolin Girl byr ikke på noe nytt, bare det samme gamle, samtidig mye dårligere enn det man er vant til. Manuset er pill råttent. Hva pokker var det Katsuyuki Motohiro ville oppnå med denne forvirrede filmen? En Shaolin Soccer kloning eller en film som er inspirert av Game of Death? Resultatet lukter det råttent av uansett hva han forsøkte på.

Japansk kung fu og CGI? Nei takk!

1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: