Visit my YouTube channel here.

A Late Quartet (2012)

a late Quartet

Musikk og følelser.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En kvartett er i ferd med miste det ene medlemmet når han får sykdommen Parkinson. Nå må de finne en ny person som kan erstatte ham, men det blir ikke lett da de er så sammenkjørte. Samtidig blir medlemmene i kvartetten satt på prøve når frustrasjon og sinne begynner å dominere sinnsstemningen til medlemmene. De har alle sine roller i kvartetten, men det er ting som har ligget og ulmet lenge som nå kommer fram i dagslys.

A Late Quartet er en typisk film for godt voksne. Det er fint at det kommer ut filmer som dette der skuespillere som f.eks. Christopher Walken kan være mer normal og jordnær enn det han vanligvis pleier å være. Joda, han forteller selvsagt noen gode historier som han vanligvis pleier å gjøre, men nå ser man en mer sårbar Christopher Walken som teller på sine siste knapper når kroppen ikke lenger vil fungere optimalt.

A Late Quartet er selvsagt en velspilt film med klasseskuespillere som for det meste formidler følelser, følelser som har vært innestengte i mange år. Det blir da interessant å se om dette er en midlertidig utblåsning, eller om kvartetten kanskje vil gå i oppløsning hvis ikke medlemmene setter seg ned for å snakke om følelsene og problemene som har oppstått.

Det er litt vanskelig å anmelde filmer som A Late Quartet da det er en jordnær film, og der karakterene i filmen føles ut som ekte mennesker man har møtt og vil møte i livet. Liker du filmer der vennskap blir satt på prøve, og der den store lidenskapen og perfeksjonismen kan skape konflikter og uvennskap, så er A Late Quartet verdt å få med seg. Det handler ikke bare om musikk, det handler veldig mye om livet og valgene man har tatt. Til glede for mange, men også til ulempe for et fåtall, nemlig familien.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart og naturlig med gode farger.

Dialogen er klar og tydelig. Lydsporet benytter seg for det meste av de tre høyttalerne i front.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.