Visit my YouTube channel here.

Get the Gringo (2012)

Mannen med planen.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

En mann uten navn blir arrestert og plassert i et merkelig meksikansk fengsel. Det er ikke bare på innsiden av fengslet som er en farlig plass, på utsiden venter også noen andre som vil ha noe tilbake som mannen uten navn har stjålet.

Mel Gibson er tilbake i en type film som kler ham best der han er mer leken og sprudlende, slik han engang var. Get the Gringo blir veldig lik Payback. Liker du Payback, så vil Get the Gringo også falle i smak, selv om historien om den unge gutten og hans mor ikke fungerte optimalt. Det skjer også litt for mye når filmen kun har en spilletid på rundt 90 minutter.

Get the Gringo er ikke god reklame for Mexico. Her er de fleste ekle og korrupte. Man kjenner stanken velte ut av TV-skjermen, og det lukter pokker meg ikke godt! Det er noe som heter hygiene! Det skal sies at Get the Gringo virkelig mobber mexikanerne, de får sitt pass påskrevet i denne filmen. Se bare på moren til den unge gutten som ikke reagerer på at ungen hennes tilbringer veldig mye tid sammen med en eldre, sliten amerikaner. Hallo?

Mel Gibson viser at han fremdeles kan sjarmere og være tøff. Hans karriere er heldigvis ikke over ennå, jeg håper bare at han får en ny sjanse som regissør og skuespiller i større filmer, for alle kan gjøre feil i livet.

Get the Gringo er en lett og leken underholdningsfilm som aldri står stille. Savner du den mer smarte Mel Gibson som lurer de fleste i en vanskelig situasjon, kan jeg trygt anbefale Get the Gringo. Historien er grei nok, men den kunne ha vært bedre hadde guttungen og hans mor blitt byttet ut med en annen type historie.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 0/10

En merker at filmen ble filmet digitalt da bildet er litt dødt og sterilt, og sortnivået er ikke helt på topp da kameraet som heter Red One, ble brukt under innspillingen. Bildet er for det meste skarpt med matte farger, og man ser alle rynkene i ansiktet til Mel Gibson der det ser ut som om han er 10 år eldre ut enn det han egentlig er.

Lyden er klar, men dialogen er litt lav. Lydsporet trykker godt fra seg i skuddvekslinger og eksplosjoner. Sidehøyttalerne blir ikke brukt så mye jeg kunne ønsket, det er litt stille i denne lille landsbyen av et fengsel.

2 kommentarer til «Get the Gringo (2012)»

  1. Det er synd filmbransjen (ikke bare hollywood, men for en gangs skyld tar jeg hele bransjen under samme kam) ikke klarer å lage denne typen filmer uten en kjærlighets interesse. Denne filmen (og mange andre) hadde fungert mye bedre uten dette romantiske klisset som føles konstruert bare fordi det skal være en del av «vinner formelen».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: