Visit my YouTube channel here.

Zero Dark Thirty (2012)

zero dark thirty

Osama bin Laden, en død mann.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En CIA-agent blir besatt på å finne og drepe Osama bin Laden. Det vil ta mange år.

Zero Dark Thirty er selvsagt basert på sanne hendelser der man kan nyte å se terroristen Osama bin Laden bli drept på skjermen. Jeg vet ikke hvor mye sannhet det er i denne filmatiseringen, men egentlig så bryr jeg meg fint lite om det da dette er en velspilt og spennende film, selv om man vet utfallet. Men en vet jo aldri, Osama bin Laden kan fremdeles være i live, men det ønsker vi jo ikke.

Dette er en intens og spennende film som aldri blir kjedelig, selv med en spilletid på rundt 150 minutter. Det er interessant å følge den kvinnelige CIA-agenten som i starten ikke liker det hun ser når en mann blir torturert, men senere så blir hun besatt på å finne og drepe Osama bin Laden. Etter mange år i tjenesten har hun blitt veldig kald og ikke minst målrettet. Ingen burde stå i veien når hun først har fått teften av en skjeggete terrorist, for hun har ofret mye av sitt liv på å fange og drepe den mannen. Hun har rett og slett ikke et liv, hun har bare jobben og den skjeggete terroristen i sitt liv.

Mange vil sikkert klage på at karakterene ikke har noe særlig personlighet eller privatliv. Det gjorde meg ingenting, for det er kampen mot terror som er det viktigste. Vi blir vitne til litt tortur, politikk og aksjonen som førte til at verdens mest ettersøkte mann ble drept. Dette fant jeg interessant, jeg brydde meg ikke mye om enkeltkarakterer, for det er heller ikke der fokuset til Zero Dark Thirty ligger.

Skuespillerne er gode, spesielt Jessica Chastain som spiller den kvinnelige CIA-agenten. 2012 var hennes store gjennombruddsår, selv om 2011 også var et fint år for henne. Hun er en fantastisk skuespiller med mye følelser i seg.

Regissør Kathryn Bigelow har etter min mening laget sin beste film i karrieren. Uansett hvor mye sannhet det er i Zero Dark Thirty, så er dette en vellaget film som hele tiden har en urolig nerve som man kan ta og føle på. Operasjonen man ser når den spesialtrente gruppen skal drepe Osama bin laden er bare fantastisk å se på. Dette kalles klasse.

Zero Dark Thirty er en klassefilm, og en av de beste filmene som kom ut i 2012.

Bilde: 10/10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er krystallklart og naturlig, bedre blir det ikke.

Lydsporet er like bra som bildekvaliteten. Dialogen er klar og tydelig. Det er kraft i lydsporet når det først smeller, og sidehøyttalerne får mye å jobbe med mot slutten av filmen. Imponerende er det også å høre ting som foregår utenfor bygninger når karakterene befinner seg inne. Lydsporet fanger opp det meste av detaljer.

Ekstramateriell:
No Small Feet (4 minutter)
The Compound (9 minutter)
Geared Up (7 minutter)
Targeting Jessica Chastain (5 minutter)

6 thoughts on “Zero Dark Thirty (2012)”

      1. Jeg snakker ikke om kvaliteten på de som medvirker, jeg snakke om hva slags mennesker som er villige til å bidra i det prosjektet der. Noen ganger spiller ikke talent noen rolle, hadde Hitler laget gode filmer så hadde jeg sannsynligvis boikottet de filmene uansett kvalitet.

        1. Ok, skjønner. Trodde du ikke brydde deg om det jeg? Så lenge filmen er god så er den god, uansett hvem som har en finger med i spillet. Mener du skrev det en gang.

  1. Får prøve å være mer presis, jeg kan nyte en god vel laget film uansett hvem som har laget den, selv om det er søpple mennesker, det er når søpple menneskene prøver spre sin sannhet, gjennom propagandafilmer jeg ikke lenger er villig til å spille med. Hvis Goebels hadde laget en god actionfilm som ikke var gjennomsyret av propaganda for fascismen vil jeg sikkert kunne nyte akkurat den filmen, men hans propagandafilmer for fascismen ville jeg boikottet. Denne filmen (Zero dark thirty) er en del av systematisk propaganda nettverk satt i system som prøver å drille inn i oss sannheter som oppegående mennesker som følger med for lenge siden har avskrevet som ett større sci-fi eventyr enn bibelen. Samme som den feige filmen om flight 93, som det nå er bevist ble skutt ned av en amerikansk jager, noe som er blant de hviteste løgnene fortalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.