Visit my YouTube channel here.

Lion (2016)

Do you have any idea what it’s like knowing my real brother and mother spending every day of their lives looking for me? Huh? How every day my real brother screams my name? Can you imagine the pain they must be in not knowing where I am?

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk/Indisk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung, indisk gutt sovner og havner på et tog som fører ham langt hjemmefra. Det ender opp med at han blir adoptert bort til et ektepar i Australia. Nå er han voksen, og han har lyst til å finne ut om hans mor og bror fremdeles lever, men da må han først huske hvor han bodde.

Lion er en film som er basert på sanne hendelser. Den er regissert av Garth Davis, og i hovedrollene finner vi Dev Patel, Nicole Kidman og Rooney Mara.

Dette er en film som trykker på de riktige knappene, det lukter Oscarfilm av Lion, men heldigvis er dette en varm og rørende film som gjør jobben som den er satt ut til å gjøre. Jeg følte den aldri ble Oscar-kvalm, det takler jeg ikke.

Nå har aldri Hollywood vært snille mot India når vi ser hvordan barn blir behandlet. Lion er intet unntak, vi får heldigvis ikke se grove ting i nærbilder, men atmosfæren er mørk og jævlig når man ser hva de stakkars ungene opplever. Dette her er ikke en god reklame for India og turisme, jeg har ikke lyst til å legge igjen penger i et land som dette når man ser hvordan hjemløse barn blir behandlet av myndighetene.

Når vi følger protagonisten som voksen har han blitt en ung og kjekk mann. Hans adoptivforeldre har også adoptert en annen indisk gutt som er helt det motsatte av protagonisten, han er dessverre ødelagt og det tærer dessverre på familien.

Men når protagonisten ønsker svar på om hans familie i India fremdeles lever så begynner det å rakne for ham når det gjelder hans forhold til en kvinne og i jobbsammenheng. Hans fortid ødelegger mye for hans videre fremtid, så man håper som seer at vi vil få se en lykkelig slutt der han blir gjenforent sammen med sin familie i India.

Ellers er dette er en velspilt film der selvfølgelig Dev Patel leverer en solid rolletolkning. Han er alltid god i det jeg har sett ham i, han burde få flere roller der han ikke kun spiller en stereotypisk mann fra India, det er han for god til.

Lion er en rørende film som ikke byr på så mye dialog og mating med teskje. Filmen burde vært 20 minutter kortere, for i den siste akten følte jeg at fremdriften sto stille. Men dette er en solid og rørende familiefilm som vil gi deg en klump i halsen.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 2/10

Bildet er klart, mykt og fargene er matte. Sortnivået er greit nok, men ikke helt topp.

Dialogen er klar og tydelig. Filmmusikken klarer i enkelte scener å fylle opp rommet.

Ekstramateriell:
Music Video: Never Give Up (4 minutter)
Behind the Scenes Featurettes (23 minutter)
Trailers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: