Visit my YouTube channel here.

G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

gi joe

When I’m finished, this world will never forget.

Når jeg vokste opp var det Transformers og He-Man and Masters of the Universe som var det store på 80-tallet. Ingen i min omgangskrets nevnte noen gang G.I. Joe. Jeg har faktisk ikke sett en eneste episode av denne serien, så jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Jeg husker den elendige traileren som de fleste felte en tåre av når den først kom ut. Traileren var elendig, det ferdige produktet er heller ikke mye å skryte av.

Stephen Sommers en en middelmådig regissør. De to første The Mummy-filmene liker jeg, men det er ikke til å legge skul på at Stephen Sommers kun gjør jobben sin. Han bryr seg ikke så mye om helheten. Han gjør jobben sin, reiser hjem og tjener til livets brød. De beste regissørene jobber og jobber med filmen før de nesten får et sammenbrudd. Man merker godt at Stephen Sommers ikke er av den typen.

At G.I. Joe: The Rise of Cobra har et budsjett på 1,2 milliarder norske kroner er ufattelig. Effektene holder ikke høy klasse, og når dette er en ren, moderne actionfilm trenger man gode effekter. Det er flere elendige effektscener. Scenen når Duke blir tatt med til basen til G.I. Joe, deretter turen til Frankrike og til slutt undervannsscenene. Forferdelige effekter!

Nå har jeg ikke kjennskap til G.I. Joe-universet, men til å være en film basert på actionhelter mangler de fleste rollefigurene personlighetstrekk. Man har selvsagt ninjaer og Cobra Commander, resten blir for like. Cobra Commander blir for lik Darth Vader, så det blir en smule komisk. Jeg tror mange vil si det samme om Transformers-filmene, at robotene er helt like og mangler personlighetstrekk som skiller dem ut.

Historien er syltynn og kjedelig. På slutten lurte jeg på hva som foregikk, for actionscenene er repeterende og mangler gnist. Jeg tror jeg stirret tomt på skjermen de siste 20 minuttene. Maken til sjarmløse actionscener skal man lete lenge etter når man ser på en film med et budsjett på over en milliard norske kroner. Skuespillerne kan jo heller ikke levere når manuset er så simpelt. Dialogen er forferdelig. Her har man typisk humor som kun raringer trekker på smilebåndet av.

En kjedelig actionfilm til 1,2 milliarder norske kroner, det skulle nesten ikke være mulig! Men med Stephen Sommers er alt mulig.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.