Visit my YouTube channel here.

Odd Thomas (2013)

odd thomas

Møt Odd Thomas. Han har noen spesielle evner, han kan se døde mennesker og andre overnaturlige vesener. Han lever i en småby, og nå forsøker han å stoppe ondskapen som har kommet til byen han bor i. Sammen med sin kjæreste, og med hjelp av politisjefen, forsøker han å finne ut hvem som vil stå bak ugjerningen før det er for sent.

Regissør Stephen Sommers har nesten blitt en glemt regissør. Han er en lat regissør. Jeg har likt mange av hans filmer, men jeg har alltid hatt problemer med at han kun er ute etter penger og ikke gidder å bruke ekstra krefter på glede og underholde andre som betaler for å se hans filmer. Nå har det gått hele fire år siden hans siste film ble vist på kino. Den latsabben!

Odd Thomas er en grei underholdningsfilm som aldri blir kjedelig, men den går aldri heller aldri i dybden på karakterene i filmen. Jeg merket godt at det var Stephen Sommers som hadde regissert filmen, Odd Thomas bruker ikke noe særlig tid på karakterene og deres bakgrunn. Det blir veldig mange store hull her, Odd Thomas kunne vært en mye bedre film med lengre spilletid og en bedre regissør bak kameraet.

Anton Yelchin er god, det er synd at han fremdeles ikke får større roller i mer påkostede filmer, for han er en av de beste skuespillerne i sin årgang. Han er egentlig nesten for god til denne type roller, man ser i enkelte scener hvor begavet han er når han må spille på følelser.

Odd Thomas er for det meste ganske lett og lystig. Tenk på filmene The Frighteners og Men in Black, og du vet hva som venter. Som sagt så skjer det veldig mye her, filmen tar aldri en pustepause. Det er mye positivt her, men på grunn av latskap slår aldri Odd Thomas ut i full blomst. Det holder ikke bare med høyt tempo og moro i lengden når karakterene blir veldig anonyme og for enkle, det samme blir handlingen.

2 thoughts on “Odd Thomas (2013)”

  1. Har du läst boken? Jag tyckte om filmen, men så läste jag boken och … nja, då föll filmen lite. Fast om man ser dem som två olika berättelser tycker jag att båda två kan fungera. Bra recension som vanligt!

    1. Nei, jeg leser dessverre ikke bøker lenger. Skulle gjerne ha gjort det, men filmer tar det meste av tiden min så jeg har ikke lenger roen jeg burde ha med en god bok. Leste veldig mye før, det skal sies.

      Ser at det har kommet flere bøker om Odd Thomas, har du lest de andre bøkene i serien også? Har du forresten sett The Frighteners?

      Takk igjen, Magnus. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.