Visit my YouTube channel here.

I Am Ali (2014)

i am ali

Hadde kongen en mykere side?

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Historien om Muhammad Ali.

I Am Ali forteller litt om familiemannen, Muhammad Ali. Det har sikkert kommet ganske mange dokumentarer om denne bokselegenden. I Am Ali er den første dokumentarfilmen jeg har sett, men det er vel to dokumentarfilmer jeg har satt på listen som jeg må se.

Det I Am Ali fokuserer på er Muhammad Ali og hans indre sjel, spesielt som familiemann. Det blir selvsagt mye boksing, men mye av dette har man sett tidligere og man vet mye av det som skjedde under toppkampene. Så på dette punktet har ikke I Am Ali noe nytt å legge til.

Personene som har hatt mest kontakt med Muhammad Ali forteller i denne dokumentaren det meste man trenger å vite om Muhammad Ali som person, hvis man ikke setter spørsmålstegn ved legenden. Han var ikke en perfekt mann, han likte damer, men utover det er det ikke så mye negativt man hører om bokselegenden. I Am Ali blir da en romantisk dokumentarfilm som ikke graver så mye i dritten som jeg kunne ha ønsket den gjorde. For med den kjeften Muhammad Ali hadde i sin storhetstid, og inntrykket jeg har av mannen, så kan ikke han ha vært den letteste å leve under samme tak med?

Jeg følte aldri at jeg helt kom inn på Muhammad Ali som person i I Am Ali. For meg så kommer han alltid til å være en merkelig skrue, jeg hadde et lite håp om at I Am Ali kunne virkelig komme under huden på denne mannen. Men når filmen var ferdig så lurte jeg fremdeles på om mannen hadde noen skruer løse, for hvem var egentlig Muhammad Ali? På meg virket han veldig arrogant og ikke så sympatisk, spør Joe Frazier. Det virket nesten som han hadde en lav grad av autisme. Mye av det han sa var veldig sårende og ufint, det går en grense når det går utover barna til Joe Frazier og ikke minst at Joe Frazier var en som støttet Muhammed Ali når han ble fratatt bokselisensen for han ville ikke delta i Vietnam-krigen. For en god venn, ikke!

I Am Ali romantiserer en legende uten å være kritisk, og leter ikke i møkka etter noe skikkelig dritt. Muhammad Ali var en begavet bokser, han var god til å promotere kampene, men var han en virkelig god far og familiemann med tanke på alle ungene han fikk? Ni unger, og han var gift 4 ganger, noe som kanskje ikke er så mye i dagens samfunn, men ni unger? Ta litt ansvar da mann!

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 3/10

Bildekvaliteten er veldig god. Nå er det litt ujevn bildekvalitet totalt sett når det blir brukt mye arkivopptak, men under intervjuene i moderne tid så kan ikke bildet bli bedre.

Dialogen er klar og tydelig, det skjer ellers svært lite på lydsiden.

Ekstramateriell:
Fighter – The Legendart Boxer (3 minutter)
Brother – The Civil Rights Supporter (4 minutter)
Lover – The People´s Champion (4 minutter)
Father – The Family Man (6 minutter)
The Music (5 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.