Visit my YouTube channel here.

Sunshine Superman (2014)

sunshine superman

Nå gjelder det bare å ikke møte veggen.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Dette er den sanne historien om en mann som var en våghals. Han startet trenden med basehopping, han var en pioner og han levde livet slik han ønsket å leve det. Men turen til Norge, ja, den skulle han ha droppet.

Sunshine Superman er en dokumentarfilm der vi følger Carl Boenisch som elsker å utfordre seg selv. Han var mannen som gjorde basehopping veldig populært, men etter en verdensrekord som ble satt i Norge, skjedde det noe uventet noen dager etterpå.

Som en dokumentarfilm er Sunshine Superman grei nok, men man kommer aldri under huden på personen som filmen fokuserer på. Det blir for det meste arkivopptak, man ser hva Carl Boenisch gjør, men man lærer ham aldri direkte å kjenne. På det punktet er Sunshine Superman veldig svak. Et kritisk blikk finner man ikke her, det blir mest positive ting om å følge drømmene sine.

Nå er ikke undertegnede interessert i fallskjermhopping eller basehopping. Men man får se noen vakre scener med natur og høyde. Nå har undertegnede høydeskrekk, så jeg ble ganske svimmel når Carl Boenisch sammen med sin gjeng inntar Trollveggen. Her får man virkelig se noen vakre bilder, det lukter død og mystikk av Trollveggen.

Sunshine Superman er en film som hyller Carl Boenisch og hva han gjorde for denne sporten. Man kan vel mene hva man vil når det gjelder denne type sport, noen liker A, mens andre liker B. Hvis man ikke er interessert i basehopping, kan jeg ikke si at Sunshine Superman som en dokumentarfilm suger oss inn i dette universet. Da må man bli bedre kjent med mannen som startet det hele, men det er litt vanskelig med tanke på hans skjebne.

Bilde: 8/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 2/10

Sunshine Superman har en del arkivopptak, så bildekvaliteten blir veldig blandet. Intervjuer som er tatt opp med dagens teknologi er det ikke mye å klage over, mens det blir mye mer variert når det vises arkivopptak.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye på lydsiden, litt filmmusikk blir det og da er det de tre høyttalerne i front som jobber mest.

Ekstramateriell:
Behind the Scenes (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.