Visit my YouTube channel here.

Sunshine (2007)

sunshine

Are you an angel?

Regissør Danny Boyle er mannen bak Sunshine. Danny Boyle er mest kjent for Trainspotting, The Beach og 28 Days Later. Sunshine er en thriller der handlingen foregår ute i verdensrommet. Mannskapet må gjenopplive solen som er i ferd med å dø ut.

Med en gang filmen startet fikk jeg Alien-følelsen, og etter hvert kom Event Horizon følelsen. Det tar litt tid før det skjer noe her, og de fleste rollefigurene mangler personlighet med unntak av et par stykker. Når ting skjer, skjer det veldig fort. Der tempoet var labert i starten av filmen, så tar det av på slutten.

Skuespillerne gjør en blandet jobb. De som imponerer mest er Cillian Murphy og Chris Evans. De to gjør en kjempejobb, og klarer å gi liv til deres rollefigurer. Men hva Michelle Yeoh gjør her, skjønner jeg ikke. Virkelig missbruk av talent. Hun hører hjemme i actionsjangeren, der er Michelle Yeoh konge. Hun ville kanskje forsøke seg på en mer seriøs rolle, slik som mange andre actionstjerner gjør av og til. Men hun blir et offer for dårlig utviklede rollefigurer dessverre, og hun er ikke den eneste i Sunshine.

Visuelt er filmen meget vakker til tider. Her skal man ikke klage. Filmmusikken er også meget bra, spesielt kjenningsmelodien er verdt å nevne. Når kjenningsmelodien ble spilt og det visuelle sprudlet, da satt jeg med gåsehud til tider.

Sunshine ga meg blandede følelser. Filmen har mye bra, men jeg synes Sunshine sporer av litt når andre personer kommer inn i bildet etter hvert. Da forandret filmen helt sjanger, og jeg ble litt overrasket over at Danny Boyle valgte denne veien i den tredje akten.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.