Labor Day (2013)

labor day

Erotisk paibaking.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Mor og sønn får besøk av en rømling som har politiet i hælene. Han er dømt for drap, men han har også sin historie å fortelle som mange ikke vet om. Moren begynner å få varme følelser for rømlingen, men hvor lenge vil dette lille romantiske eventyret vare når politiet sirkler rundt nabolaget som sultne gribber?

De siste filmene til regissør Jason Reitman har ikke akkurat tjent inn så mange penger. Etter Up in the Air det så har han på en måte forsvunnet litt, hans forrige film, Young Adult, var ikke en film som falt helt i smak, men jeg tror jeg må gi denne filmen en ny sjanse.

Labor Day har en historie som er litt vanskelig å svelge. Her finner man den deprimerte moren som har fått nok av livet, den eneste personen som bryr seg om henne er hennes sønn som er den viktigste støttespilleren hun har. Så dukker rømlingen opp, han er faktisk en hyggelig mann og han blir i løpet av få dager farsfiguren som den unge gutten alltid har manglet siden hans biologiske far har funnet seg en ny familie.

Det her høres veldig klissete ut ikke sant? Og det er det, samtidig så er det noe her som gjorde at jeg også likte filmen. Den er trist, det er ikke mye håp her, man får spesielt vondt av moren og også rømlingen som fant seg feil dame. Se for deg protagonisten i Shutter Island, og du har den mannlige protagonisten i Labor Day.

Labor Day ble ikke en stor kassasuksess på kino, noe jeg godt forstår da den ikke appellerer til den brede massen. Men den har et hjerte som slår, samtidig så føltes ikke filmen særlig realistisk eller ekte ut. Se bare på noen av de andre karakterene som er svært nysgjerrige. Spesiell sekvensen med politimannen er latterlig dum.

Så har vi den berømte scenen når det skal bakes en deilig pai. Mange mener at dette er en sexscene der gutten blir med på trekant sammen med sin mor. Etter å ha hørt den tolkningen, så kan ikke den scenen bli mer ødeleggende. Den ble veldig klissete, mer sier jeg ikke da jeg fikk noen ekle tanker i hodet mitt.

Jason Reitman har ikke funnet tilbake til formen helt enda, og jeg tror heller ikke han klarer å overbevise fansen med at han er tilbake med Labor Day. Jeg tror nok Labor Day vil appellere mer til kvinner enn menn.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og varmt. Labor Day ser strålende ut på Blu-ray Disc.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke så mye i sidehøyttalerne, men litt dypbass får man under de mest spennende scenene.

Ekstramateriell:
End Of Summer – Making Labor Day (29 minutter)
Deleted Scenes (11 minutter)
Audio Commentary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.