Visit my YouTube channel here.

Boardwalk Empire: Season 4 (2013)

boardwalk empire s4

En ny mann dukker opp i byen.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Nucky Thompson slikker sårene etter hendelsene i den tredje sesongen der han var hardt presset fra flere hold. Men nye problemer dukker opp, penger er penger, og Nucky Thompson sier ikke nei takk til å fylle opp bankkontoen sin. Det dukker opp en ny afromamerikaner i byen, mannen kaller seg for Valentin Narcisse. Han er ikke en person Chalky White setter pris på, men han får ikke hjelpen han ønsker fra Nucky Thompson. Sønnen til Elias Thompson havner også i trøbbel, og det vil få store konsekvenser.

Den tredje sesongen var en klassesesong og etter min mening hittil den beste sesongen i serien. Det er mange TV-serier der ute, men for min del så er det kun tre TV-serier jeg virkelig gleder meg til å se en ny sesong av. Det er The Walking Dead, Game of Thrones og Boardwalk Empire. Si fire da, True Detective må også nevnes.

Som vanlig er det veldig mye kvalitet i hver enkelt episode. Man har lært å kjenne karakterene som har overlevd, og det er interessant å følge dem på vei mot bunnen eller toppen. Boardwalk Empire har et veldig rikt persongalleri som byr på det meste, stikkordet er variasjon.

Spesielt i denne sesongen er det interessant å følge tjeneren til Nucky Thompson i de første episodene. I de to første episodene er han svært hårsår, og han byr på noen fine og morsomme scener der det er herlig å følge ansiktsuttrykkene til Nucky Thompson når hans tjener er frekk i kjeften.

Det dukker også opp en ny interessant karakter spilt av Jeffrey Wright. Nå er ikke undertegnede den største fan av denne skuespilleren, men han spiller en interessant karakter. Aksenten som han forsøker på fungerer som vanlig ikke. At ikke Jeffrey Wright har lært å styre unna aksenter er smått utrolig!

De sentrale karakterene som har overlevd de tre første sesongene har man lært å kjenne. Da er det svært interessant å se hvordan de forandrer seg, forandringen er ikke stor, men følger man godt med så legger man merke til de små forandringene som da gjør at livet plutselig kan bli snudd opp ned på hodet for noen av karakterene. Det er på det punktet Boardwalk Empire som serie briljerer og skiller seg klart ut fra andre serier. Man får belønning for å være en tålmodig.

En ting Boardwalk Empire virkelig skal ha ros for er at serien har noen av de beste slagsmålene i film og TV-historien. I den fjerde sesongen får man se to intense og brutale slåsskamper med vill energi. Nå har undertegnede sett veldig mange kampsportfilmer, men den energien man ser her er noe man ikke ofte ser, verken i filmer eller i en TV-serie.

Den fjerde sesongen er nok en klassesesong. I starten så går det kanskje litt sakte unna, det er spesielt to episoder midtveis i sesongen som føltes litt trege ut, men som alle vet som følger med på serien så er dette et sjakkspill der man som seer får belønningen man venter på. Og sesongavslutningen skuffer ikke, her skjer det mye som burde tilfredsstille fansen av Boardwalk Empire.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildet er klart, litt mykt, og fargene passer som hånd i hanske til tidsperioden handlingen er lagt til.

Dialogen er klar og tydelig. Det er litt synd at det ikke er så mange actionscener i Boardwalk Empire, for ellers hadde dette lydsporet fått full pott. Her er det skikkelig kraft under skuddvekslinger der alle høyttalerne blir tatt i bruk slik at man føler at man som seer er midt i skuddvekslingene.

Ekstramateriell:
6 Audio Commentaries
Boardwalk Chronicle
PaleyFest: Made in NY Panel (26 minutter)
The Onyx Club: A Step Back in Time (9 minutter)
Becoming Harrow (8 minutter)
New Characters (6 minutter)
Scouting the Boardwalk (23 minutter)
Season 3 Revisited (15 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.