Visit my YouTube channel here.

Boardwalk Empire: Season 3 (2012)

boardwalk empire 3

En ny fiende dukker opp, og han er en sint og uberegnelig mann som er svært hårsår.

Bilde: 1.78:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

I den tredje sesongen av Boardwalk Empire må Nucky Thompson ta opp kampen mot en ny gangster som gjør livet surt for Nucky. Ekteskapet har kun blitt en fasade, og det er liten sjanse for at Nucky og hans kone vil falle for hverandre igjen. Samtidig ser vi en ny og mørkere side av Nucky Thompson som vi ikke har sett tidligere. Det skjedde noe med ham i den andre sesongen, han har tatt lærdom av hendelsene og det gjør ham mer uberegnelig og kynisk.

Det virker som om Boardwalk Empire nesten har blitt en glemt serie, det er ikke den serien man hører mest om. Det er synd, for Boardwalk Empire er en god kvalitetsserie med gode karakterer, skuespillere som kler rollene de spiller og hver sesong har en god historie som kanskje brenner sakte for mange seere. At mange episoder brenner litt for sakte er nok problemet, for jeg skal innrømme at de første episodene i den tredje sesongen mangler energi. Men poenget er jo at episodene skal bygge opp og introdusere nye karakterer, samtidig så skal noen av de tidligere sentrale karakterene starte en ny hverdag, da tenker jeg spesielt på broren til Nucky Thompson.

Nucky Thompson får en farlig fiende i Gyp Rosetti, spilt ypperlig av Bobby Cannavale. Dette er en karakter jeg falt for med engang, han er så hårsår at man bare håper på at noen vil si noe som vil få mannen til å tenne på alle pluggene. Jeg elsker denne type karakterer, tenk på karakteren som Joe Pesci spilte i filmen Goodfellas.

Det fine med Boardwalk Empire er at man aldri helt hvem som vil dø i serien. Når serien introduserer en ny karakter der det virker som om karakteren vil få en større rolle, så kan han eller hun plutselig bli drept. Det er nettopp dette som gjør at Boardwalk Empire hele tiden har en urolig nerve der man aldri helt vet hva som kan skje.

Det som ikke er like interessant i den tredje sesongen er kvinnene og deres problemer. Kona til Nucky Thompson arrangerer svangerskapskurs, og horemammaen får problemer når huset hennes trenger større oppgraderinger. Jeg skjønner selvsagt at vi trenger litt avveksling fra mennenes verden, men man kunne i det minste funnet på noe mer interessant og spennende enn dette.

Den tredje sesongen av Boardwalk Empire brenner sakte, men godt. Nerven er til å ta og føle på, det lukter dramatikk og kaos etter den tiende episoden. Det er ikke mange serier jeg har lyst til å besøke igjen, men Boardwalk Empire er en serie jeg har lyst til å se igjen når serien forhåpentligvis får avslutte med alle planlagte sesonger. For dette er en serie med klasse og stil, drit i The Sopranos, Boardwalk Empire er kongen.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildekvaliteten synes jeg var litt skuffende. Jeg la merke til det samme i den andre sesongen av Game of Thrones, der var heller ikke bildet like sprudlende og skarpt som det var i den første sesongen. Bildet er veldig mykt, spesielt innendørs blir fargene matte og skarpheten uteblir totalt. Sortnivået sliter også i mange scener, det blir for lyst. Bildet ser for det meste naturlig ut, men det er litt mørkt.

Lydkvaliteten er som vanlig god og veldig klar. Dialogen er høy og tydelig. Det skjer ikke så mye i denne sesongen når det gjelder eksplosjoner og skuddvekslinger. Litt snadder får man i de siste episodene, da smeller det høyt og skuddvekslingene høres bra ut, men det blir litt for kaldt for mine ører.

Ekstramateriell:
American Empires: Prohibition did little to quench the country’s thirst for alcohol, and proved to be a boon to the era’s gangsters. Learn more about these gangsters, their influence, and their systems of distribution in this interactive compendium.

Boardwalk Chronicle: Track the major players and locations within each episode, and learn more about the historical threads woven into the season three storyline with this interactive, in-feature guide.

Newsreels: Explore some of the real-world events and historical figures that inspired Boardwalk Empire season three with these 24 exclusive featurettes. (62 minutter)

Distilling Season 2: Look back at season two with this 14-minute recap featuring creator/executive producer Terence Winter.

New Characters: An introduction to Gyp Rosetti, Billie Kent, Gaston Means, Dean O’Banion, and Benny Siegel. (5 minutter)

Boardwalk Empire – Director’s Chair: Hear directors Tim Van Patten and Allen Coulter break down key scenes from season three, and how they approach taking the series from the script to the screen. (30 minutter)

Scorsese on Season 3: Award-winning director and executive producer Martin Scorsese provides a unique and detailed perspective on the third season of Boardwalk Empire. (4 minutter)

Audio Commentaries: six audio commentaries with cast and crew including creator Terence Winter, Steve Buscemi, Bobby Cannavale, Gretchen Mol and more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.