Stand Up Guys (2012)

stand up guys

Hevn, lojalitet og vennskap.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Val blir løslatt etter at han har sonet en lang fengselsstraff, og utenfor står hans eneste venn og venter på ham. Problemet er at bestevennen har fått i oppdrag å drepe Val, selvsagt så vil han få problemer med å utføre jobben. Men klokka tikker, og tiden står ikke stille for noen.

Stand Up Guys er en grei underholdningsfilm som ikke har så mye å si. Karakterene er veldig enkle, de har ikke så mye dybde og man får aldri så mye bakgrunnsinformasjon om hvem de var og er. Det eneste vi vet er at de er småkriminelle, og at en gammel surpomp er ute etter hevn for han mener at Val er skyld i at sønnen døde.

Det blir mye nattevandring der de to kompisene besøker en dødende venn, og de tar hevn når de finner en voldtatt kvinne. Tonen vandrer mellom lett og lystig, til dommedag og død. Jeg likte ikke helt den mørke og alvorlige siden, den kommer plutselig veldig brått på når vi først har det litt moro med de to kompisene som bryter seg inn der de finner det for godt.

Al Pacino og Christopher Walken har gode kjemi. Al Pacino ser ikke ut i dagslys. Han henger jo ikke sammen lenger. Han har fått en stor mage, og det virker som om han bare venter på å dø. Hver gang han dukket opp på skjermen følte jeg meg mer og mer skitten. Herregud mann, ta deg litt i sammen da! Christopher Walken er selvsagt den som stjeler showet. Han får mest å spille på, jeg elsker hans ansiktsuttrykk når han tenker og tenker og må komme til en konklusjon.

Liker du å se to gamle ringrever prate veldig mye og samtidig være litt tøffe, så er Stand Up Guys verdt en titt. Men det er ikke en film som vil imponere noe særlig, manuset er for dårlig til det. Dette her en enkel film som jeg tror kun fans av Al Pacino og Christopher Walken vil sette pris på.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er skarpt, klart og detaljert.

Dialogen er klar og tydelig, og lydsporet benytter seg mest av de tre fremste kanalene. Ellers skjer det ikke så mye her. Mot slutten så blir det avfyrt noen skudd, og det er også en biljakt her der man kan kose seg litt mer motorlyden.

Ekstramateriell:
Director Commentary
The Lowdown on Making Stand Up Guys (12 minutter)
The Stand Up Songs of Jon Bon Jovi (5 minutter)
American Muscle: The Stand Up Stunt Driving Scenes (5 minutter)
Deleted Scenes (2 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.