Visit my YouTube channel here.

Kung Fu Jungle (2014)

kung fu jungle

En kampsportmester som er i fengsel må hjelpe politiet når andre dyktige kampsportmestre blir drept av en mystisk person.

Kung Fu Jungle var nok en film som virket interessant på papiret, men etter å ha sett filmen så satt jeg skuffet igjen i stolen, jeg tror snart jeg må få meg en ny stol, for den har opplevd mange skuffelser.

Problemet med Kung Fu Jungle er at den blir for moderne, den blir for kinesisk. Nå har det gått noen år siden Donnie Yen sist medvirket i en god film, jeg tror han nå kan legge karrieren på hylla for jeg føler heller ikke at han har noe mer å gi som kampsportutøver på film. Han burde helelr jobbe bak kameraet som actionkoreograf.

Manuset er som vanlig skrevet av barnehagebarn, det er ikke noe nytt når gjelder moderne, kinesiske filmer som skal underholde enkle mennesker. Det er ikke noe som imponerer her, kampkoreografien er ikke spennende eller nyskapende, karakterene er latterlige og dumme og man bryr seg dessverre ikke om karakterene vi følger i det hele tatt da de ikke har noe dybde.

Og hva er det med disse politikvinnene som stadig dukker opp i kinesiske filmer? Er det noe kjønnskvotering som foregår i Kina som jeg ikke vet om? De er ubrukelige, skuespillerne som pleier å spille disse karakterene er helt uten karisma. Det dukker selvsagt opp en slik kvinne i Kung Fu Jungle også, kan ikke disse kvinnene bare holde seg i senga eller på kjøkkenet? Er det så vanskelig for disse kvinnene å kjenne sin rolle i samfunnet?

Den siste store kampsekvensen er latterlig å se på. Her sloss protagonisten og hans antagonist midt i en trafikkert vei der ingen av bilistene stopper opp. De tuter og kjører forbi der to menn slår hverandre i hjel. Hva er det med disse merkelige kineserne som absolutt spiser alt de kommer over? Det er jo ikke rart at ikke så mange liker dem.

Nei, Kung Fu Jungle er ikke en god kampsportfilm. Det lukter ikke mye Hong Kong over filmen, det lukter røde djevler helt hit til Norge, og den lukten stinker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.