Visit my YouTube channel here.

The Hundred-Foot Journey (2014)

en trettimeters reise

Indisk krydder gjør susen.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

En familie fra India må flykte fra sitt hjemland. Sønnen i familien er et matgeni, og de slår seg til ro i en liten by i Frankrike. Der starter de sin egen indiske restaurant, men over gaten befinner det seg en fransk restaurant som har en Michelin-stjerne, og eieren av denne restauranten er en gammel, gretten kvinne som gjør alt for å bli kvitt nykomlingene over gata.

The Hundred-Foot Journey er regissert av svenske Lasse Hallstrøm, og i hovedrollene finner vi Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal og Charlotte Le Bon.

The Hundred-Foot Journey er ikke en film som har en nyskapende historie. Denne historien har blitt fortalt mange ganger før, men det gjør ikke noe da man føler seg varm og god underveis og i ettertid. For dette er en veldig søt og varm film som for det meste er veldig uskyldig. Men det er dessverre en scene her som blir litt upassende når en av medarbeiderne til den gretne kvinnen tar litt hardt i når han skal forsøke å sabotere for den indiske familien og deres restaurant. Den scenen ble for hard og direkte.

Men utover det er The Hundred-Foot Journey en veldig underholdende film som har et hjerte som slår for mat og familie. Det er umulig å ikke bli sjarmert av protagonisten og hans far som er veldig direkte. Han og Madame Mallory, spilt av den alltid fabelaktig Helen Mirren, har en god og naturlig kjemi.

Protagonisten er en type som har blitt født med en gave, han kan virkelig lage mat. Filmen lar ikke ting vente, hans fremgang og suksess skjer raskt, og når han når toppen så ser vi som seere hva som er i ferd med å skje, heldigvis går ikke The Hundred-Foot Journey dypere inn i dette problemet for det er ikke vanskelig å se hva og hvem han lengter etter. Det er det som er så fint med The Hundred-Foot Journey, den forteller en velkjent historie, men den bruker ikke for mye tid på det andre filmer pleier å bruke tid på. Det blir som en fantasifilm om drømmer, matlaging og familie.

The Hundred-Foot Journey er en skikkelig fin familiefilm som er umulig å ikke bli forelsket i.

Bilde: 7/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildekvaliteten ble jeg skuffet over, jeg trodde nesten jeg så DVD-utgaven. Bildet er mørkt, veldig kornete og mykt. Fargene er matte, noe som var overraskende med tanke på at dette er en delvis indisk film som jeg forbinder med sterke og dype farger. For å si det enkelt, bildet ser slitt ut.

Dialogen er klar og tydelig. Jeg må si jeg ble overrasket over hvor livlig og sprudlende lydsporet i The Hundred-Foot Journey er. Filmmusikken er krystallklar, og rommet blir fylt opp flere ganger underveis med filmmusikk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.