Visit my YouTube channel here.

Chopper (2000)

I’m just a bloody normal bloke. A normal bloke who likes a bit of torture.

Dette er Eric Banas beste rolletolkning i karrieren. Jeg hatet Eric Bana som skuespiller før, helt til jeg så Chopper. Mannen er fantastisk som Mark Brandon Read. Han er ugjenkjennelig som en litt lubben kriminell gærning som ble en stjerne i sitt hjemland.

Filmen er delvis basert på sanne hendelser om Mark Brandon Read, en yrkeskriminell som er fryktet og gal i hodet. Mange tror ikke på alt det han forteller, så det man ser og hører skal man alltid ta med en klype salt, men det er fremdeles en fascinerende historie om en farlig mann som skulle vært innelåst på psykiatrisk avdeling. Han har ingenting å gjøre ute blant vanlige mennesker.

Chopper er blodig, morsom og spennende. Eric Bana stjeler hver eneste scene han er med i. Du frykter Mark Brandon Read, denne mannen som ler og smiler, før det tørner helt for ham. Han er helt uberegnelig, du vet aldri hva han vil finne på. Mannen har det man kalles en kortslutning, og det skjer ganske så ofte i filmen.

Selv om Mark Brandon Read er gal og uspiselig, er det noe med hans personlighet som gjør at man liker ham litt også. Han sier mye rart, men alle gærninger sier alltid en eller to ting man kan være enig i. Mannen er sjarmerende, men svært farlig.

Chopper er en fin film. Eric Bana viser hva han kan gjøre med en rolle hvis noen i det hele tatt gir mannen en sjanse. Filmen er velspilt og spennende, den er morsom og mørk. Prikken over i-en er at den også er veldig rå og brutal. Det blir mye blodsøl, spesielt i den første halvdelen i fengselet.

Chopper har det meste man kan ønske seg hvis man er ute etter en annerledes film som skiller seg ut i mengden. Det finnes ikke mange filmer som Chopper, den er ganske unik, det samme kan sies om Mark Brandon Read. Det skal vi være glad for!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.