Visit my YouTube channel here.

Freaks and Geeks (1999)

You’re, like, my only friend Lindsay! And you’re a total loser!

Det er sprøtt og ganske provoserende når en serie som er så god som Freaks and Geeks blir kansellert etter kun en eneste sesong. Her har vi en serie jeg kjenner meg så godt igjen i når jeg var ungdom. Følelsen av å henge med gjengen er her, skolemiljøet, det meste stemmer i Freaks and Geeks. Serien er morsom og alvorlig, den drar nytte av at de fleste kan kjenne seg igjen i hvilken gruppering man vanket sammen med. Nerdene, sportsidiotene og de som gir faen. Jeg var ganske god i sport, og jeg ga faen, en herlig blanding kan du si.

Det virker som om TV-seerne ikke var klar for Freaks and Geeks, og når TV-selskapet ødelegger serien med å sende den på feil tidspunkt kunne det ikke gå bra. Tenk hvis serien hadde fått leve i noen sesonger til, det var så mye mer å hente her, spesielt den siste episoden er artig når Daniel Desario må henge sammen med nerdene. Det er aldri kult å henge sammen med folk du ikke menger deg sammen med til vanlig.

En velspilt serie som hadde fortjente å leve lenger enn en eneste sesong. James Franco og Linda Cardellini er store i Freaks and Geeks. Merkelig at Linda Cardellini ikke fikk fart på sin karriere når vi ser hvor langt mange av de andre skuespillerne har kommet. Kanskje hun har en råtten personlighet? Eneste som ikke stemte med Freaks and Geeks var alderen på skuespillerne. Den eldste garden her ser altfor gamle ut. Jeg visste ikke hvor gammel Jason Segel var, jeg trodde han var rundt 36-40 år gammel. Jeg fikk regelrett sjokk når det viste seg at han var fem år yngre enn Linda Cardellini! Mannen må ta bedre vare på seg selv, han ser jo ut som om han er over 40 år nå.

Man er kun ung og dum en gang i livet, utnytt det, ha det moro, men bruk hodet!

2 thoughts on “Freaks and Geeks (1999)”

  1. Det er nesten blitt standarden fra slutten av 1990 tallet, etter at produksjonskvaliteten på tv serier gikk opp (mulig det var Sopranos som banet veien) at noen av de beste seriene blir kansellert alt for raskt. Men det er lett for oss å si at en serie burde få mer tid, men med tanke på nettopp dette at man har høynet produksjons kvaliteten, så er det ekstremt dyrt å lage serier, mye dyrere enn de fleste filmer, da det er så lang spilletid. Det er ikke tv kanalenes feil at serier blir kansellert, det er seerne. Grunnet kostnadsnivå må dessverre serier slå til umiddelbart, sesong 2 blir planlagt allerede etter 2-3 episoder av første sesong, grunnet sendeplaner fremover, samt budsjetter for produksjoner. På den andre side, disse seriene som har fått for kort levetid, blir alltid husket for sin skyhøye kvalitet, dea de ikke har fått muligheten til å selvdestruktere med alt for mange sesonger, alla Dexter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.