Visit my YouTube channel here.

Pee Mak (2013)

pee mak

Er Nak død eller ikke? Det er det store spørsmålet alle lurer på.

Regissør Banjong Pisanthanakun er en av de mest spennende regissørene fra Thailand. Han var en av to regissører som sto bak filmene Shutter og Alone. Nå har han laget sin parodifilm om den klassiske historien om udødelig kjærlighet man så i filmen Nang Nak.

For å få fullt utbytte av Pee Mak, må du har sett Nang Nak. Det er så mange referanser her at man vil ikke forstå alt som foregår, og hva Pee Mak gjør veldig mye narr av hvis man ikke har sett Nang Nak. Det blir ikke like morsomt, enkelt sagt.

Pee Mak er en grei film, men humoren blir for dårlig. Jeg regner med at humoren i Pee Mak representerer den folkelige humoren man finner i Thailand. For meg er dette veldig dårlig humor, humoren fungerer først når det blir spennende mot slutten når karakterene forsøker å finne ut av hvem som kan være spøkelset i gruppen. Først da finner man en mer normal humor som både fungerer for lokalbefolkningen i Thailand og i resten av verden.

Se først Nang Nak, deretter ser du Pee Mak. Men ikke forvent genial humor, dette er en parodifilm som er veldig lik Nang Nak, bare at Pee Mak er den lette og fjollete utgaven som skal få sitt publikum til å le av humoren og referansene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.