Visit my YouTube channel here.

A Scanner Darkly (2006)

a scanner darkly

En politimann forsøker å finne ut hvem som står bak produksjonen av det nye narkotiske stoffet, D. D gir personene som bruker det alvorlige hjerneskader, og politimannen Bob Arctor begynner å merke det selv.

A Scanner Darkly er en dialogdrevet film som ikke byr på annet enn dialog og paranoide mennesker som prater og prater. Det som skiller denne filmen ut fra andre filmer er det visuelle som er utrolig bra laget. Det ble brukt en teknologi som heter rotoscoping, noe som gjør at filmen ser ut som en halvveis tegnefilm. Dette fungerer veldig bra, men jeg trodde kanskje det skulle vært litt mer fart i filmen da man benyttet seg av denne teknologien. For da hadde det vært artig å lage store actionscener med heftige effekter. Når jeg kom til å tenke på det, så minner filmen meg om XIII-spillet.

Filmen er treg, den finner aldri en god og stabil rytme. Heldigvis er det flere scener her som har herlig dialog med de paranoide stoffmisbrukerne, og man må trekke på smilebåndet av James Barris som blir spilt av Robert Downey Jr. Nok en fin rolletolkning av denne smått geniale skuespilleren.

A Scanner Darkly skuffet meg. Den har noen fine dialogscener, og den visuelle stilen er herlig. Men det skjer for lite, og dialogen blir for ujevn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.