Visit my YouTube channel here.

Battle of Wits (2006)

battle of wits

Byen Liang er under angrep, og Ge Li blir sendt for å hjelpe dem. Han er en meget dyktig i krigsstrategi, men krigen foregår ikke bare utenfor murene.

Battle Of Wits hadde jeg litt forventninger til. Det har brutt ut borgekriger i Kina, og vi følger Ge Li som beskytter byen Liang og deres konge. Andy Lau har hovedrollen som Ge Li, og gjør det beste han kan. Det er ikke lett når det gjelder denne filmen. Battle of Wits mangler nesten alt som gjør denne type filmer gode. Det var en lettelse å slippe bruk av vaier, også kalt wire fu i kampscenene. Her satses det på realisme i krigføringen.

Battle of Wits handler om taktikk og atter taktikk. Det funker ganske bra, men kampene skulle ha vært større og mer spektakulære. Der Battle of Wits virkelig feiler er på karakterdybde og mangelen på rollefigurer som man enten elsker eller hater. Battle Of Wits har ingen av delene, og det blir bare et større og større problem utover i filmen. Her finnes det bare trauste rollefigurer, med unntak av Ge Li.

Historien er grei nok i starten av filmen, men så blir kongen og hans rådgivere paranoide. De slår fast at Ge Li er ute etter kongeriket. Er det noe jeg er trøtt av, så er det dumme rollefigurer som ikke klarer å tenke i det hele tatt. Så klart Ge Li blir en folkehelt, når det er han som redder hele byen med sine strategier. Alle er takknemlige for jobben han gjør, men ikke den dumme kongen. Han blir helt paranoid, og splitter kongeriket i to grupper. De som holder med ham, og de som holder med Ge Li.

Battle of Wits blir bare mer rotete jo lenger man kommer ut i filmen. Den varer i rundt 130 minutter, og jeg led virkelig underveis. Det er vondt å se på utviklingen i handlingen, og ikke minst dumme rollefigurer.

Skal jeg nevne noe positivt om filmen, må det være filmmusikken som er ganske bra. Men det er rett og slett det eneste positive jeg kan si om Battle of Wits. Filmen er ikke direkte vakker, og det er jo et av varemerkene i denne sjangeren. Det er ikke mange farger og vakre omgivelser, og kameraføringen er like død som rollefigurene. Jeg må heller ikke glemme at filmen har en av de verste CGI scenene jeg har sett. Scenen jeg snakker om er med en hest som blir drept. Det ser ut som om de glemte å gjøre ferdig scenen.

Battle of Wits var en stor skuffelse. Det er artig å se på krigsscener der det fokuseres på taktikk. Filmen har dessverre ikke så mye av dette, og krigsscenene er for små og få. Det fokuseres heller på maktkampen mellom den paranoide kongen og hans tvangstanker. En kamp som ikke fungerer.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.