Visit my YouTube channel here.

Attack the Block (2011) (Ny anmeldelse)

This is too much madness to fit into one text!

Her kan du lese min gamle anmeldelse av Attack the Block (2011).

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: Ingen.

Bydelens bøller må beskytte seg selv og andre mot noen utenomjordiske skapninger med store, selvlysende tenner.

Jeg var nok litt hard når jeg anmeldte Attack the Block for første gang. Det var nok mest skuffelsen som talte da med tanke på de høye forventningene jeg hadde til denne filmen. Men Attack the Block har fremdeles mange av de samme problemene som jeg skrev i den første anmeldelsen.

Ungdommene er fremdeles like ufyselige, det blir rett og slett for mye av det gode. Dette blir også filmens store svakhet, man bryr seg ikke om disse drittungene. Og med det mister filmen også nerve og spenning, det blir vanskelig å bli engasjert i handlingen og rollefigurene når man ikke bryr seg om dem i det hele tatt.

Filmen mangler også noen gode, minnerike scener. Budsjettet var sikkert en hindring for det. Hendelser blir repeterende, rollefigurene løper rundt i sirkler og man føler ikke noe form for variasjon. Det hjelper heller ikke at dialogen er helt råtten. Drittungene forsøker å sjarmere oss med å snakke om spill og andre ting som dagens slappe tenåringer bruker mye tid på, uten å lykkes. Rollefigurene i filmen er kjedelige uten snev av personlighet og innhold.

Så over til det positive. Filmmusikken er god, og passer til det meste som blir vist på skjermen. De utenomjordiske skapningene ser også litt bedre ut enn første gang, selv om de er noen pingler som ikke tåler så mye. Det er spesielt artig med selvlysende tenner. Fyrverkeriet i gangene er også vakkert å se på. Den siste scenen der den unge helten tar ansvar, er nydelig. Jeg skulle ønske det var flere av disse vakre scenene med heroisk heltemusikk og sakte film.

Attack the Block vil nok sjarmere dagens ungdom mer enn oss eldre som vokste opp med Critters og Gremlins. Det er en tom film, men den tjener på at den har utenomjordiske skapninger og en enkel handling som de yngre vil elske. Den er verdt å se, bare skru ned forventningene litt.

Bilde 8/10: Bildekvaliteten er god tatt i betraktning de vanskelige lysforholdene. Det er ikke det skarpeste bildet, sortnivået er litt av og på noen ganger. Men dette er ikke en storproduksjon, så bildekvaliteten er absolutt godkjent.

Lyd 7/10: Lydsporet mangler trykk, bredde og luft. Jeg blir skuffet over at lyden ikke fylte opp rommet, for sidehøyttalerne ble ikke brukt nok. Lyden er klar og tydelig, men ikke aggressiv nok.

Ekstramateriell 0/10: Ingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: