Carol (2015)

carol

My suitcase! WHERE’S MY FUCKING SUITCASE?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Carol er regissert av Todd Haynes (I’m Not There (2007), og i hovedrollene finner vi Cate Blanchett og Rooney Mara. Filmen har for det meste fått gode kritikker, og den fikk en god del med Oscar-nominasjoner.

Vi befinner oss på 50-tallet der en yngre kvinne blir forelsket i en kvinne som er gift og har en unge, men hun er ikke fornøyd med sitt heterofile liv, for hun er lesbisk. Men dette er 50-tallet, og når man har en unge og ektemannen vet hennes hemmelighet, så har hun et stort handikapp.

Sammen finner disse to tonen og varme følelser oppstår, men den eldre kvinnen er veldig glad i ungen sin og mannen hennes har ikke lyst til å gi slipp på henne. Men når hun sier det klart og tydelig at hun ikke er interessert i ham lenger, så forsøker han å få foreldreretten til ungen. Avtaler blir brutt, nå er det krig!

Carol er en type film som for meg var ganske tom og ordinær. Mange mener nok at skuespillerne skinner, selv synes jeg at rolletolkningene var middelmådige og ikke rolletolkninger man vil huske. Cate Blanchett skinner og er veldig forførende, mens Rooney Mara er bare kjedelig, uinteressant og veldig tom i mine øyne. Jeg har sett mye bedre rolletolkninger når en ung person faller for en eldre person.

Problemet er at karakterene er så kjedelige, jeg brydde meg ikke om deres indre konflikter. Jeg synes det ikke var så mye som skjedde her når gjelder karakterenes indre følelsesliv som kom ut. Da vil noen si at dette er en film som ikke mater oss med teskje, det er greit nok, men uansett synes jeg at karakterene har lite å tilby oss. En film skal underholde og engasjere oss, det gjør ikke karakterene i Carol.

For meg er det viktig at en film har interessante karakterer, karakterene i Carol ble for meg for tomme. Filmen ga meg aldri grunn til at jeg skulle bry meg om dem. Det holder ikke bare med to lesbiske kvinner på 50-tallet og en unge som er tungen på vektskålen, jeg må ha noe mer.

Bilde: 8/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildet er klart, mykt og veldig kornete. Fargene er matte.

Dialogen er klar og tydelig. Det skjer ikke mye på lydsiden enn dialogen.

Ekstramateriell:
Behind The Scenes Gallery (36 minutter)
Q&A Highlights With Cast And Filmmakers (30 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.