Visit my YouTube channel here.

45 Years (2015)

45 years

Brevet.

Bilde: 1.85:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1

Et eldre ektepar som har vært gift i hele 45 år planlegger en liten feiring. Men plutselig en dag får ektemannen et brev, og det vekker opp minner fra fortiden som blir et problem for ekteparet.

45 Years er regissert av Andrew Haigh, mannen som sto bak filmen Weekend (2011). i hovedrollene finner vi Charlotte Rampling og Tom Courtenay. Filmen har fått gode kritikker, og den ble sett av rundt 50 000 på kinoer i Norge. Det er et ganske så godt besøkstall her til lands når dette er en voksen film.

45 Years er en velspilt film, men det er en film som brenner veldig sakte. Spilletiden er på rundt 95 minutter, jeg må si jeg fikk problemer etter halvspilt tid.

Når ektemannen mottar brevet så åpner han seg opp for kona og røper en hemmelighet han har hatt i mange år. Uten å røpe for mye blir kona underveis usikker, sjalu og forvirret.

Det blir et lite karakterstudie av spesielt kona som trodde hun kjente ektemannen sin inn og ut, men det viser seg at hun altså ikke gjør. Det hjelper heller ikke at ektemannen oppfører seg litt merkelig etter dette brevet, det gjør at kona blir mer usikker og forvirret.

Det er interessant å se og følge kona, men utenom det så klarte ikke denne filmen å engasjere meg. Det går veldig sakte unna, mye av dialogen mellom karakterene er ikke særlig interessant. Det er som sagt interessant å se og følge kona, for Charlotte Rampling er veldig flink når hun spiller kun på ansiktsuttrykk.

Man kan si at det skjer lite og mye i 45 Years, men utenom Charlotte Rampling så er ikke dette en engasjerende filmopplevelse for yngre personer. Dette er en moden film perfekt for eldre ektepar som har levd sammen i mange år.

Bilde: 9/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, detaljert og ganske skarpt i lysere partier. I mørkere partier blir bildet mykere med en hel del korn. Fargene heller mot det kjølige.

Dialogen er klar og tydelig. Dette er selvfølgelig ikke en lydfilm, her er det dialogen som dominerer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.