Demolition (2015)

demolition-bd

Rive ned, bygge opp.

Bilde: 2.35:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

Etter en bilulykke der kona dør, forsøker ektemannen å finne tilbake til seg selv.

Demolition er regissert av Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild), og i hovedrollene finner vi Jake Gyllenhaal, Naomi Watts og Chris Cooper.

Jeg tror at man enten vil like Demolition eller så vil man hate den. Dette er en dramakomedie som aldri blir skikkelig mørk. Etter en bilulykke følger vi protagonisten som egentlig aldri har elsket sin kone. Han jobber for svigerfaren innen finans, og han har vel alltid vært litt sær. Men etter at kona dør så begynner det å rakne i sømmene. Det virker ikke som om han bryr seg om at hun er borte, men mennesker kan sørge på forskjellige måter. Han begynner å demontere ting, og han treffer en kvinne som har en litt vanskelig sønn.

Demolition føles litt rotete ut. Det er interessant å følge protagonisten, men jeg synes filmen ikke er like interessant når han møter kvinnen som har en litt vanskelig sønn.

Det er spesielt forholdet mellom protagonisten og sønnen som jeg synes blir litt for merkelig, spesielt en scene i skogen når de bruker skytevåpen. Samtidig er den unge gutten usikker på sin seksuelle legning, og jeg skjønner ikke hvorfor filmen tok opp dette i det hele tatt for den gidder heller ikke bruke så mye tid på dette temaet.

Heldigvis er Demolition sjarmerende når vi følge protagonisten som liker å demontere og rive ting. Man får noen småmorsomme scener når han for eksempel betaler noen bygningsarbeidere for å få lov til å bli med å rive leiligheter. Men det stopper ikke der, han forsøker egentlig å rive ned alt, spørsmålet er om han klarer å bygge seg et nytt liv.

Demolition tror jeg er en film jeg må se igjen, den har mye av sjarmen og særheten jeg er ute etter når jeg ser film, men jeg likte ikke forholdet mellom protagonisten og alenemoren. Hun og sønnen er for dårlig skrevet, det er mye mer interessant å følge protagonisten og hans forhold til sin svigerfar som virker som en ok kar.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 1/10

Bildet er klart, ikke så skarpt og fargene er bra og varme i mørkere partier. Sortnivået er bra.

Dialogen er klar og tydelig. Nå er dette en dramakomedie så det skjer ikke så mye på lydsiden.

Ekstramateriell:
Photo Gallery

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.