Visit my YouTube channel here.

Over Your Dead Body (2014)

over-your-dead-body

Et kjærestepar som er stjernene i et teaterstykke, får problemer med forholdet. Kvinnen begynner å bli psykisk ustabil, mens hennes kjæreste er utro.

Over Your Dead Body er regissert av Takashi Miike, og i hovedrollen finner vi favoritten min, Kou Shibasaki.

Over Your Dead Body er en film som brenner veldig sakte. Selv fikk jeg problemer de første 70 minuttene, men er man tålmodig så vil man i det minste bli belønnet med noen vakre, visuelle scener og noen grafiske scener i beste Takashi Miike-stil. Det er spesielt en scene her mot slutten av filmen som er helt syk!

Karakterene er ikke karakterer man direkte liker. Man får vondt av kvinnen i forholdet, mens mannen er bare en jævla drittsekk man ønsker alt vondt. Han tenker kun på seg selv, han er lett å hate. Kvinnen er mer komplisert.

Mesteparten av historien foregår på teaterscenen. Teaterstykket er etter det jeg forstår basert på Kwaidan. Jeg har aldri sett den originale filmen, jeg har kun sett nyinnspillingen regissert av Hideo Nakata. Kwaidan er basert på japansk folkeeventyr der det skjer overnaturlige ting.

Det som skjer under teaterstykket er noe karakterene tar med seg hjem. Det begynner å skje merkelige ting, og det refereres stadig til teaterstykket de øver på. Psyken er spesielt skjør når det gjelder kvinnen som ønsker seg et barn, noe hennes kjæreste ikke er interessert i. Han er mer interessert i sex.

Det er spesielt imponerende å se kulissene i teaterstykket. Jeg er ikke en person som går på teater, men kulissene man ser i Over Your Dead Body er nydelige. Det er så pent og rent, jeg fikk faktisk lyst til å gå på et teaterstykke hvis det ble satt opp et stykke som det man ser i Over Your Dead Body. Bruk av lys er også imponerende i flere scener.

Over Your Dead Body er ikke en dårlig film, men den brenner sakte og den ble for treg for undertegnede. Historien er interessant, filmen har absolutt sine høydepunkter og man får brukt de små grå underveis, også etter at rulleteksten dukker opp på skjermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: