Visit my YouTube channel here.

Clouds of Sils Maria (2014)

En eldre skuespillerinne sier ja til å spille i et teaterstykke som var hennes store gjennombrudd for rundt 20 år siden. Men hun skal nå spille den eldre kvinnen som faller for en yngre kvinne, og rollen som den yngre kvinnen i dette teaterstykket skal en skandaleskuespillerinne spille.

Clouds of Sils Maria er en voksen film med en interessant protagonist som er lei av å spille storfilmer i Hollywood der hun ikke helt trives. Hun er svært usikker på om hun skal si ja til et teaterstykke som skapte hennes karriere, men når personen som har skrevet teaterstykket dør så sier hun ja, men med på lasset får hun med seg en skuespillerinne som er en skandalemester.

Det er interessant å se på forholdet mellom protagonisten og hennes assistent. Protagonisten ser litt ned på assistenten når hun først kommer med sin tolkning og mening om teaterstykket som protagonisten skal spille. Da blir protagonisten en litt hoven person jeg begynte å mislike.

Men protagonisten blir satt litt på plass når den yngre skuespillerinnen dukker opp. Det er spesielt en scene mot slutten av filmen som er fantastisk, protagonisten blir på en måte veldig ydmyket av den yngre skuespillerinnen. Det er en herlig scene. Hun får virkelig smake pisken, det er utrolig at hun kunne tro det beste om denne personen med tanke på hvor umoden hun er. Hun er som en kloning av Justin Bieber.

Clouds of Sils Maria er en langsom film som nok noen vil finne svært kjedelig. Men jeg synes det var interessant, man er vitne til et karakterstudie av protagonisten som har til tider litt høye tanker om seg selv. Plutselig blir hun usikker og oppfører som en forvirret tenåring. Det er nå slik mange kunstnere er, og jeg kan forstå det. Vi får også et lite innblikk når det gjelder pressen og dagens teknologi selvsagt, det er nok ikke lett å være kjendis i disse tider.

Clouds of Sils Maria er en moden film for modne mennesker. Filmen er til tider litt kjedelig, spesielt når protagonisten og hennes assistent øver på teaterstykket, men det er også her vi er vitne til den nedlatende holdningen til protagonisten som rakker ned på alt assistenten sier. Det er interessant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.