Visit my YouTube channel here.

Daredevil: Season 1 (2015)

Daredevil forsøker å rydde opp i Hell’s Kitchen.

Den første sesongen av den kritikerroste serien Daredevil består av 13 episoder.

To advokater i Hell’s Kitchen starter opp sin egen virksomhet. Den ene advokaten er blind, det viser seg at han har evner utenom det vanlige og om natten banker han opp slemme mennesker. Nå er han ute etter å sette en stopper for all korrupsjonen i Hell’s Kitchen, og det vil føre ham til en farlig mann som styrer hele byen med jernhånd. Hans navn er Wilson Fisk.

Daredevil er en serie som har fått stående applaus, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Så god er ikke denne serien, for den har flere store problemer.

For det første er det for mange episoder i den første sesongen, det blir for mye prat og det er spesielt to karakterer som er ubrukelige og som kun irriterer og dreper tempoet. Det er selvfølgelig Deborah Ann Woll og Elden Henson. Disse to er ganske brutale, de er ikke gode skuespillere og noe av dialogen som er skrevet er elendig når det gjelder disse to.

Jeg liker ikke TV-skuespillere som aldri vil få en sjanse til å spille sentrale roller i vanlige spillefilmer. Jeg husker jeg så to eller tre episoder av en annen kritikerroste serie, nemlig Arrow. Men den serien måtte jeg gi opp, jeg klarte ikke den billige følelsen av talentløse skuespillere og den billige følelsen jeg fikk av serien visuelt sett.

En merker at man har spart inn på budsjettet i Daredevil. Man finner noen solide skuespillere i Daredevil, men jeg skulle nå ha ønsket at flere scener ble filmet utendørs slik at man fikk se mer av hele Hell’s Kitchen. Jeg klarte aldri å danne et inntrykk av denne bydelen. Men her blir de fleste scener filmet innendørs i store lagerbygninger eller i mindre smug. Igjen får jeg en billig følelse av hele dette universet.

Det som redder denne serien og som folk elsker er garantert voldsbruken, og at vi ser en superhelt får skikkelig juling og blør mye. Det er lenge siden jeg har sett en så voldelige TV-serie, og det gir jeg selvfølgelig stående applaus for. Jeg fikk en følelse av at Daredevil er inspirert av The Raid-filmene. Actionscenene består for det meste av nærkamper, og koreografien er ganske god og brutal til å være en TV-serie.

Den som stjeler showet er Vincent D’Onofrio som spiler Wilson Fisk. Måten han prater på er fantastisk, alt han gjør med denne karakteren er interessant og merkelig nok var dette karakteren jeg likte mest og jeg heiet på ham faktisk. Når han blir sint så ser man barnet i ham, han er i grunn en litt usikker mann som har problemer med å stole på folk, og når noen tråkker på hans tær ser man barnet i ham. Herlig!

Foggy Nelson er en karakter jeg håper vil bli avlivet. Karakteren er ubrukelig og slitsom i den første sesongen, og Elden Henson som spiller ham er en elendig skuespiller. Tenk deg hvis alt gikk galt med talentet til Philip Seymour Hoffman, da hadde resultatet blitt Elden Henson.

Når det gjelder Deborah Ann Woll som spiller Karen Page, blir hun bedre etter hvert i den første sesongen. Men hennes karakter er kjedelig, og ting blir ikke bedre når hun treffer en like kjedelig journalist som hun begynner å samarbeide med. Det er bare så utrolig kjedelig å følge disse to.

Matt Murdock blir som Bruce Wayne. Han vil ikke drepe noen, men underveis begynner han å kjenne litt på den mørke siden når alt han gjør går galt. Dette er ikke noe nytt, men det fungerer greit nok i denne serien slik at det i det minste blir litt interessant å se hva han vil gjøre til slutt for å bli kvitt Wilson Fisk.

Den første sesongen av Daredevil blir bedre etter halvspilt sesong når vi spesielt følger Wilson Fisk, som er en herlig karakter og helt klart den beste skurken jeg har sett til nå i Marvel-universet. Marvel har alltid hatt et problem med sine anonyme skurker, med Wilson Fisk viser serien at det finnes gode skurker i Marvel-universet hvis man bare gidder å bygge opp skurken. Det er ikke så lurt å kun fokusere mest på heltene, det er noe jeg har blitt lei av, for det går alltid ut over skurkene som føles for like ut.

Jeg gleder meg mest til neste sesong for da dukker Frank Castle opp, bedre kjent som The Punisher. Den sesongen er den sesongen jeg hadde lyst til å starte med, men jeg måtte selvfølgelig se den første sesongen først. Jeg håper bare på at budsjettet vil bli større slik at man kan filme flere scener utendørs. Jeg fikk underveis pustevansker av alle innendørsscenene i den første sesongen, gi meg litt luft!

6 thoughts on “Daredevil: Season 1 (2015)”

 1. Bra analyse. Tenkte akkurat det samme ift karakterene – side-kickene til Murdcock er helt ubrukelige. Derimot var Fisk enda bedre enn du beskriver – snakk om Kingpin!

  1. Ja, jeg har kun sett Kingpin en gang og det var i Daredevil, og det var ikke akkurat mye å skryte av. Vincent D’Onofrio er fantastisk i denne serien.

   Har du sett The Punisher-serien?

   1. Så klart! For meg var den helt perfekt fordi den gjenspeiler tegneserien akkurat slik jeg husker den. Den blir litt lang denne her også, men sånn er det nå en gang når man må ha så mange episoder.

    1. Jepp, på det punktet er spesielt HBO gode med rundt 10 episoder i hver sesong eller gjerne 8 også. Ikke noe særlig tid for fillers.

     Har ikke sett TV-serien ennå, men ser for meg Dolph Lundgren hele tiden. Eller den alltid undervurderte tøffingen Ray Stevenson, men spesielt Dolphern, siden jeg så den filmen i minre yngre dager. Thomas Jane kledde ikke rollen synes jeg. Jon Bernthal er en herlig skuespiller når han spiller drittsekk, men han er litt liten synes jeg til å spille The Punisher. Men han er flink til å spille på indre demoner som plager ham.

 2. Det la jeg ikke merke til. Ser at Punisher er 182, mens Jon bare er 178, men dette har regissøren løst med speil eller noe, for han virket høy i serien.

  1. Ok. Nå har jeg ikke noe form for kunnskap når det gjelder The Punisher, har kun sett filmene. Men i min hjerne må han være kraftig og høy når han blir kalt for The Punisher. Ray Stevenson er 1.93, Dolph er 1.96

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.