Visit my YouTube channel here.

DOA: Dead or Alive (2006)

doa dead or alive

En gruppe med utvalgte kampsportutøvere blir invitert til å delta i en turnering som vil kåre verdens beste kampsportutøver, og vinneren vil også få en fin sum med penger. Men arrangøren har også sine onde planer.

DOA: Dead or Alive er basert på spillserien med samme navn. Her finner man en gruppe forskjellige kampsportutøvere med sine sterke og svake sider. Kjennetegnet til spillene er damer med fine kropper og store meloner. Vi har tidligere hatt filmatiseringer av Street Fighter og Mortal Kombat-spillene. Den sistnevnte er etter min mening en helt ok film, og Street Fighter er noe av det verste som er laget. Til nå.

Regissør Cory Yuen er en ujevn og forvirret regissør. For å nevne de beste filmene han har regissert så har vi blant annet Fong Sai Yuk, Above the Law, My Father Is a Hero og Ninja in the Dragon’s Den. Men han har laget flere dårlige filmer enn gode.

Så over til filmen. Som forventet får man damer som ikke kan slåss for fem øre. Løsningen er selvsagt å zoome inn på kampene og klippe best og raskest mulig. Det er noen fine damer her, men det hjelper lite når de ikke er troverdige med det de holder på med.

Når det kommer til kampscenene så er de kjedelige og repeterende. Dette var også som forventet, det kom ikke som noen stor overraskelse. Men det som kom som en stor overraskelse var at alle karakterene var helt like når de først slår seg løs. Man skulle tro at en fribryter skulle fokusere på bryting, men så viser deg seg at hun er en mester i wire-fu som resten av gjengen også er. Jeg tror jeg så ett eneste brytegrep! Det var ingen som skilte seg ut, dette må være noen av de kjedeligste karakterene jeg noensinne har sett i denne sjangeren. Det er jo nettopp dette som gjør spillene bra, og karakterene interessante. Variasjon!

De fleste skuespillerne i filmen er talentløse når det kommer til skuespill og kampsport. Det var litt artig å se Kevin Nash her, men han er ikke den beste representanten for fribryting da han aldri var en god fribryter. Men hva gjør Eric Roberts i denne filmen? Denne mannen er vel en av de mest undervurderte skuespillerne jeg vet om, og han fortjener bedre enn dette. Jeg vet om en person som hadde passet i denne filmen, Orlando Bloom. Han er jo født til å spille i filmer som dette, han er jo også en dame i forkledning!

Man må være totalt blottet for sans og samling hvis man liker denne filmen. Skuespill, karakterer og kampscenene er til å gråte av. Se heller Mortal Kombat, som klarer å skape mye av stemningen fra spillet, og den har varierte karakterer som holder seg til spillet den er basert på, og som ikke kloner alle karakterene like slik som i denne filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.