Visit my YouTube channel here.

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

dead mans chest

Damn you, Jack Sparrow.

Det er ikke ofte jeg ser oppfølgere som er bedre enn originalen. Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest er bedre enn den første filmen etter min mening. I Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl briljerte Johnny Depp med sin rolletolkning av Jack Sparrow. Filmen var meget bra, så oppfølgeren hadde mye å leve opp til. Når Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl gjorde det så bra som den gjorde, var det ikke noen grunn til å holde stramme tøyler lenger. Det er akkurat det som gjør Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest så bra kontra den første filmen. Her er det mye eventyr, og det skjer noe hele tiden. Alt er utrolig spektakulært, og noen ganger satt jeg og måpte. Jeg fikk Monkey Island følelse av Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest. Noen av stedene som besøkes, er som tatt ut fra Monkey Island spillene.

Johnny Depp er som vanlig god, men han får ikke like mye skjermtid som han fikk i den første filmen. Så lenge det ikke skader kvaliteten på filmen, gjør det ingenting. Johnny Depp har med seg Keira Knightley og Orlando Bloom fra Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Keira Knightley gjør en ok jobb, og Orlando Bloom irriterer meg ikke så mye her faktisk. Orlando Bloom og Keira Knightley har ikke noe kjemi, og det merkes. Orlando Bloom er totalt talentløs i mine øyne. I Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest får han heldigvis ikke mye dialog. Han er ok i actionscener. Der gjør han ikke så mye galt. Når jeg først har vent meg til ham, åpner han kjeften og jeg kjenner jeg må spy. Jeg har skrevet det tidligere, men de beste skuespillerne og de mest troverdige klarer å spille på ansiktsuttrykk og øyne uten at de sier et ord. Orlando Bloom kan ingen av delene. Personen som imponerer meg mest i filmen er Bill Nighy som spiller Davy Jones. Jeg var ikke helt sikker i starten hvem det var som spilte Davy Jones. Så slo det meg. De øynene er stein harde. Hvis blikk kan drepe, da er Bill Nighy mannen. Han er imponerende god i denne rollen som Davy Jones.

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest holder et vannvittig tempo. Det er to scener som er utrolig artige. Den første scenen er når mannskapet har blitt tatt til fange av kannibalene, og de forsøker å rømme med buret på slep. En morsom scene, og jeg lurer litt på om de har tatt denne scenen fra en gammel Jackie Chan film, Armour Of God. Det er mange likheter her. Den andre scenen er på slutten når Jack Sparrow, Will Turner, og Norrington har sverdkamp oppe og inne i et stort hjul som triller av gårde. En helt fantastisk scene som virkelig setter kronen på verket.

Effektene må jeg si skuffer litt noen steder, spesielt effekten på det store sjømonsteret. Her ser man store svakheter, og det beste hadde vært å funnet en annen løsning. Mulig de begynte å gå tom for penger, og at det ikke var en vei utenom. Effektene på Davy Jones er noe av det beste jeg har sett. Der er det bare å ta av seg hatten.

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest har en åpen slutt, også kalt en cliffhanger slutt. Vi må da smøre oss med tålmodighet til den siste filmen i trilogien kommer. Den tredje og hittil siste filmen har fått navnet Pirates of the Caribbean: At World’s End. I denne filmen har Chow Yun Fat en av rollene. Det blir utrolig artig å se denne legendariske pistolmannen i disse omgivelsene.

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.