Visit my YouTube channel here.

Grandma (2015)

grandma

Where can you get a reasonably priced abortion in this town?

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

En ung kvinne oppsøker sin bestemor. Den unge kvinnen har blitt gravid, og hun ønsker å ta abort siden barnefaren ikke bryr seg om ungen i det hele tatt. Men hun trenger penger, men det viser seg at hennes bestemor ikke har disse pengene slik at hun kan ta abort. Så bestemoren tar med seg barnebarnet på en kjøretur der hun besøker gamle venner for å samle inn penger til aborten.

Grandma er regissert av Paul Weitz (About a Boy, Little Fockers, Being Flynn), og i hovedrollene finner vi Lily Tomlin og Judy Greer.

Grandma er en kort film, spilletiden er på rundt 75 minutter. Men det er faktisk passende, filmen føles aldri for kort ut, den tar oss med på en underholdende reise der vi følger bestemoren som er lesbisk og hun har såret flere mennesker på veien.

Bestemoren vi følger i Grandma er ganske ufyselig. Hun er direkte, hun er pågående og hun gir egentlig blanke faen hvis hun sårer mennesker.

Den beste scenen i hele filmen er når hun oppsøker sin tidligere kjæreste når hun var yngre. Denne mannen blir spilt av bartemannen uten bart, Sam Elliott. Denne scenen er fantastisk, det er da man får vite hva slags person denne bestemoren egentlig er. Mer behøver ikke filmen å si, man har da klart å danne et godt inntrykk av bestemoren. Hun er virkelig selvopptatt!

Når det gjelder barnebarnet så er hun bare en sekundær karakter som ikke har mye personlighet, hun følger kun bestemoren sin som oppsøker gamle venner som hun forsøker å få penger av. Det er ikke noe dybde her når gjelder barnebarnet, hun er redd for sin mor, det er egentlig bestemoren også. Så da blir det interessant å se hvordan det hele vil ende, og eventuelt løses hvis ikke ting går som planlagt.

Nå er jeg ikke så kjent med Judy Greer som spiller den usympatiske bestemoren. Men hun er ikke den beste skuespilleren. Det som kommer ut av munnen hennes i mange scener høres ikke ekte ut, det høres ut som om hun leser fra manuset flere ganger uten å få flyt og troverdighet. Hun er bedre når hun roer seg mer ned.

Grandma er absolutt verdt å se. Filmen er sjarmerende, den har en veldig sterk og rørende scene og spilletiden er perfekt. Dette er en fin søndagfilm.

Bilde: 9/10 Lyd: 8/10 Ekstramateriell: 5/10

Bildet er klart og lyst med varme farger. Bildet er ikke så skarpt innendørs, men utendørs kommer skarpheten tydeligere frem.

Dette er ikke en stor lydfilm. Dialogen er klar og tydelig, ellers skjer det lite i sidehøyttalerne.

Ekstramateriell:
A Family Portrait: Making Grandma (25 minutter)
Audio Commentary
Q&A With Lily Tomlin, Sam Elliott & Paul Weitz (21 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.