Visit my YouTube channel here.

The Island of Dr. Moreau (1996)

the-island-of-dr-moreau

En mann havner på en øy med en gal vitenskapsmann som har blandet sammen dyr og DNA fra mennesker. Er han trygg, eller vil noe skje med ham på denne øya?

The Island of Dr. Moreau var en film jeg måtte sjekke ut da jeg har hørt så mye rart av det som skjedde under innspillingen. Det er en god grunn til å se The Island of Dr. Moreau.

The Island of Dr. Moreau er en kaotisk, dum og samtidig en fascinerende film. Det er utrolig at man klarte å lage en slik film i 1996 med to gode skuespillere. Men det skal sies at Marlon Brando hadde sett sine beste dager, og Val Kilmer var en jævla drittsekk som var helt håpløs å jobbe med. Ikke at Marlon Brando var bedre.

Som en filmopplevelse er The Island of Dr. Moreau en merkelig opplevelse. Filmen føles ut som en slags komediefilm i enkelte scener, en slags Planet of the Apes det gikk helt galt med, hele filmen er vanskelig å beskrive. Den er selvsagt jævla dårlig, men den har litt sjarm så lenge Marlon Brando er på skjermen. Jeg elsker spesielt hans første scene når han dukker opp, og når han må avkjøle hjernen sin med en merkelig dings på skallen. Hvem faen finner på noe slikt? Jo, etter det jeg har lest så er det nettopp Marlon Brando som sto bak dette påfunnet. For en kreativ mann han var!

The Island of Dr. Moreau taper seg veldig mye mot slutten når Marlon Brando ikke er på skjermen. David Thewlis som spiller protagonisten er ikke en skuespiller jeg har sansen for. Han har null karisma, han kler for det meste en mindre roller, han dreper det meste av scener hvis han er med for lenge.

Er man virkelig filminteressert så må man på en måte se The Island of Dr. Moreau. Den er jævla dårlig, men den er dårlig på en spesiell måte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.