Visit my YouTube channel here.

Island of Fire (1990)

En mus til middag?

Island of Fire er veldig lik Prison on Fire-filmene, bare litt dårligere. Her er det maktkamp og intriger mellom de innsatte og ansatte. Grupperinger, henrettelser, etterforskning og dumme valg preger hverdagen til de som soner i dette fengselet.

Det er mange kjent fjes med i Island of Fire, de skulle hjelpe regissøren med et eller annet som jeg ikke husker akkurat nå. Jeg så Hong Kong-utgaven, den taiwanske utgaven har en spilletid på rundt en halvtime mer, men kvaliteten skal ikke være så god på denne utgivelsen, så jeg valgte Hong Kong-utgaven.

Jeg leide Island of Fire en del ganger på VHS. Jeg vet ikke om det var den amerikanske utgaven, for jeg husker ikke om den var dubbet eller ikke. Normalt så var de fleste filmene dubbet på den tiden, så jeg regner med at det var den amerikanske versjonen jeg så. Men jeg husket de fleste scenene, så jeg antar at Hong Kong-utgaven og den amerikanske utgaven er svært like, selv om dubbingen visstnok skal være katastrofal dårlig i den amerikanske versjonen. Men er det virkelig noen oppegående personer som frivillig velger å se en dubbet versjonen? Dubbing skulle vært forbudt, det ødelegger så mye med filmen. Men amerikanere har jo problemet med å lese en bok på kino, smartinger. Et unntak er hvis man har sett filmen så mange ganger, og man vet at dubbingen er grusom dårlig, da kan det være morsomt med venner på besøk.

Historien i Island of Fire er litt rotete og dum. Sammo Hung gjør dumme valg etter dumme valg, mannen er bare jævla dum. Jackie Chan provoserer med hårsveisen, mannen ser ut som en evneveik idiot som hører mer hjemme i de gamle Robin Hood-filmene. Andy Lau er den som overbeviser mest som skurk. Han ser ikke så jævla fjollete ut som Jackie Chan og Sammo Hung. Faen, hårfrisyrene til de to actionheltene er ikke til å tro! Hva feilte det dem?

Island of Fire byr ikke på mye nytt. Den gaper over for mye, det blir for mange rollefigurer og historier. Et saktere tempo, og mer fokus på enkelte rollefigurer hadde hjulpet mye. Vi vet jo ikke hvorfor mange av de andre rollefigurene er i fengsel. Hva har de gjort for havne der?

Island of Fire har det som andre fengselsfilmer har. Slåsskamper, drapsforsøk, sinne og slemme fangevoktere. Det som gjør denne filmen unik er hårfrisyrene til Jackie Chan og Sammo Hung. Det alene er en god grunn til å se filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.