Visit my YouTube channel here.

John Carter (2012)

Reisen til Mars.

Bilde: 2.40:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1
Undertekst: Norsk
Ekstramateriell: 360 Degrees of John Carter, 100 Years In The Making, Audio Commentary, Deleted Scenes with Optional Commentary by Director Andrew Stanton, Barsoom Bloopers.

John Carter havner på Mars, og der må han stoppe en borgerkrig og ondskapen som forsøker å seire. Men vil han også finne tilbake til sine egne personlige følelser som han mistet på Jorden?

Jeg gledet meg til å se John Carter, men filmen var en skuffelse. I starten av filmen likte jeg personligheten til John Carter, men etter en stund oppdaget jeg at han ikke har noen personlighet i det hele tatt. Den eneste skapningen jeg likte og fant sjarmerende var hunden som så ut som en blanding av Jabba the Hutt og E.T.

Når John Carter først møter de grønne skapningene på Mars, merket jeg straks at historien ikke ville by på noe nytt med en slags westernstemning møter teknologi. John Carter er inspirasjonen til Star Wars og andre filmer i samme gate, også vanlige superhelter sies det. Så det er ikke John Carter sin skyld når skapningene ser ut som en krysning av Jar Jar Binks og maur.

Universet handlingen finner sted i gir ikke oss noe nytt som vi ikke har sett før i andre filmer. Jeg fant karakterene kjedelige og uinspirerende, men igjen, John Carter var forut for sin tid med tanke på når bøkene ble skrevet.

Historien i John Carter er ganske kjedelig. Filmen mangler spenning og dramatiske scener. Karakterene i dette universet tilbyr ikke noe spesielt som du ikke har sett før. Dette var spesielt en skuffelse, filmen kom rett og slett noen tiår for sent ut.

Spesialeffektene er gode, men det blir litt for sterilt selvsagt når det blir brukt så mye dataeffekter. Lynn Collins som spiller prinsessen, er ikke veldig god, hun overspiller og er overdramatisk i nesten alle scenene hun er med i. Hun hører hjemme på en teaterscene, ikke i en film som dette. Lynn Collins og Taylor Kitsch mangler kjemi. De er tomme og helt uten gnist.

Filmen mangler den viktige eventyrfølelsen, det er ikke så mange actionscener her i det hele tatt. Det er for mye dialog, og ikke nok actionscener. Hva ble alle pengene brukt på? John Carter hadde et budsjett på omkring 1,5 milliarder kroner, det ser virkelig ikke slik ut når filmen er så sparsommlig med actionscener. Den satser på en kjedelig og dødfødt kjærlighetshistorie som ikke fungerer i det hele tatt.

Dette blir en krysning av The Last Airbender og Star Wars. Du finner ikke noe nytt og spennende her, problemet er at John Carter ble laget etter Star Wars og andre filmer som igjen kopierte formelen til Star Wars. Så kom også superheltfilmene, det var spikeren i kisten for John Carter som ble lansert i 2012.

Bilde 8/10: Bildekvaliten er god, men bildet var ikke så skarpt som jeg forventet det skulle være med tanke på at dette er en film fra 2012. Ellers er det meste riktig, men bildet blir for mykt.

Lyd 8/10: Lydkvaliteten er klar, men lydsporet mangler dynamikk når det først smeller. Det er filmmusikken som gir mest, ikke kampscenene, det skulle vært omvendt.

Ekstramateriell 6/10: Det vanlige med slettede scener, kommentatorspor og bakomfilmen. Det mest interessante er historien om hvordan John Carter ble funnet opp, og hvor stor betydning bøkene hadde for denne type filmer.

2 thoughts on “John Carter (2012)”

  1. Skuffa, når skal jeg lære meg til å ikke glede meg til filmer? For en sjelden gangs skyld så jeg ikke filmen ut, ikke fordi den var dårlige enn mye annet jeg har sett, tvert imot, det er en middelmådig film, ikke ræva, problemet var bare at jeg visste nøyaktig hva som skulle skje, selv det kan være greit, så lenge reisen er underholdende, men her var det bare sterilt og uten sjarm eller glimt i øyet. Orket rett og slett ikke å se den siste 1/2 timen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.